Direct naar artikelinhoud
Canada

Twee Canadese moordverdachten werden vorige week tegengehouden, maar mochten verder rijden

Bryer Schmegelsky (18), en Kam McLeod (19).Beeld EPA

De twee Canadese tieners die worden verdacht van drie moorden, werden een week geleden nog gestopt tijdens een alcoholcontrole. Het is een nieuwe frustrerende wending in de zoektocht naar Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18).

“Het was best schrikken toen bekend werd dat ze gezocht werden”, bevestigen lokale autoriteiten tegen CTV News. “Ze reden door de checkpoint waarna twee agenten hen tegenhielden om een alcoholcontrole uit te voeren.” Daar ontdekte de politie, behalve wat kampeerspullen en kaarten, geen wapens of alcohol in hun auto. 

Na de controle vervolgden de twee hun weg richting Gillam, waar ze hun Toyota RAV 4 in brand staken en verdwenen.

Lees meer:

Van moord verdachte tieners op de vlucht in Canadese wildernis: ‘Ze zijn op een zelfmoordmissie’

Canada zet leger in om jonge moordverdachten te vinden

‘Hij wil gewoon dat de pijn stopt’: vader over Canadese tiener die verdacht wordt van drie moorden

De jongens werden op het moment van de controle nog niet gelinkt aan de drie moorden. De lichamen van Chynna Deese, een 24-jarige Amerikaanse vrouw en haar Australische vriendje Lucas Fowler (23) werden op 15 juli zwaar verminkt aangetroffen in een Canadse berm. 

McLeod en Schmegelsky worden ook verdacht van de moord op Leonard Dyck (64), een man van middelbare leeftijd uit Vancouver. Zijn stoffelijk overschot werd teruggevonden in de buurt van de uitgebrande pick-uptruck van de jongens.

Leger

De twee tieners worden nu met man en macht gezocht. Ze zijn op de vlucht in de Canadese wildernis - een gebied vol beren en muggen, waar overleven niet evident is. Er wordt gezocht met honden, drones en helikopters. Inmiddels is ook het leger op zoek naar de jongens. De vader van een van de verdachten denkt dat zijn zoon op ‘zelfmoordmissie’ is. 

Eerder deze week liep een grootscheepse zoekactie in York Landing op niets uit. Mensen werden daar geadviseerd om binnen te blijven en ‘ramen en deuren gesloten te houden’. De politie heeft sindsdien het zoekgebied uitgebreid.