Direct naar artikelinhoud
Jemen

Zeker 35 doden bij aanval op politiekazerne in Jemen

De Houthi-rebellen.Beeld REUTERS

Bij een aanval van de Houthi-rebellen tegen een politiekazerne in het zuiden van Jemen zijn zeker 35 agenten omgekomen. Dat melden de aanwezige artsen. Negentien andere agenten raakten gewond.

De aanval werd uitgevoerd met een ballistische raket en drones en deed zich voor op het moment dat de agenten verzamelden om de nationale vlag te groeten. Volgens aanwezige artsen zijn al zeker 35 van de aanwezige agenten omgekomen en 19 anderen raakten gewond.

Volgens bronnen bij de veiligheidsdiensten deed de aanslag zich voor op het moment dat de agenten verzamelden om de nationale vlag te groeten. De aanvallen viseerden agenten die deel uitmaken van de zogenaamde Veiligheidsgordeltroepen, agenten die getraind worden door de Verenigde Arabische Emiraten.

Aden

De kazerne van AI-jalaah bevindt zich op 20 kilometer van de zuidelijke havenstad Aden. In Aden was ook een zelfmoordaanslag met een bomauto tegen een hoofdkwartier van de ordediensten. Bij die aanslag kwamen drie agenten om het leven en raakten 20 agenten gewond.

De VAE zijn een van de belangrijkste pijlers van de door Saoedi-Arabië geleide militaire coalitie die sinds 2015 optreedt tegen de Houthi-rebellen in Jemen. De zelfmoordaanslag werd toegeschreven aan jihadisten.