Minister Bellot schrijft boze brief aan spoorbedrijven

Federaal minister van Mobiliteit François Bellot (MR) wil van de spoorbedrijven tekst en uitleg over enkele incidenten die de afgelopen dagen tot flinke vertragingen hebben geleid. Bellot heeft een brief geschreven aan de CEO's van de NMBS en Infrabel.

De voorbije dagen draaide het treinverkeer verschillende keren in de soep na incidenten. Zo waren er vanmiddag nog problemen in Oost-Vlaanderen door een defect aan de bovenleiding, en vanochtend ondervond het treinverkeer in Brussel hinder door een probleem met de seininrichting. "De incidenten volgen elkaar op en op sommige lijnen is de situatie echt niet goed", schrijft minister Bellot aan de topmensen van de spoorbedrijven.

In zijn brief pleit hij ervoor om voor elke lijn een verantwoordelijke aan te wijzen die de stiptheid moet opvolgen. "Op die manier kan er specifieke opvolging per lijn gegarandeerd worden", schrijft hij.

De minister vraagt snel duidelijkheid. Hij wil dat ook wordt uitgeklaard wanneer de spoormaatschappijen zelf verantwoordelijkheid dragen voor de problemen. In sommige gevallen worden problemen veroorzaakt door externe factoren. Zo volstaat één spoorloper op de drukke Brusselse Noord-Zuidas om het spoorverkeer voor duizenden passagiers in het honderd te laten lopen.

Meest gelezen