Beeld ter illustratie, notaris.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, notaris. © Shutterstock

Steeds meer Belgen laten zorgvolmacht opmaken

binnenlandSteeds meer Belgen laten een zorgvolmacht opmaken. In de eerste zes maanden van dit jaar werden er gemiddeld 4.600 per maand geregistreerd tegenover gemiddeld 2.900 per maand in de eerste jaarhelft van 2018. De teller staat intussen op 126.000 sinds de invoering van het systeem in september 2014. Dat blijkt uit cijfers van de Federatie van het Notariaat (Fednot).

5 reacties

  • Walther Temmerman

    5 jaar geleden
    Jammer genoeg kennen de financiële en andere officiële instellingen deze zorgvolmacht nog niet, of onvoldoende. Zodat je ontzettend veel problemen hebt om iets geregeld te krijgen.
  • Guido Everaert

    5 jaar geleden
    Kan je eenvoudig zelf opstellen, voorbeeld vind je op het internet en indienen op het vredegerecht kost 20€
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Hopla, In Belgie moet het ineens weer een pak geld kosten! Hier in Duitsland vul ik en mijn partner het papier in, ondertekenen het en kunnen het dan onderling thuis bewaren; als we het nodig zouden hebben halen we het tevoorschijn en dat is rechtsgeldend!
  • Ben Vandevenne

    5 jaar geleden
    Waarom moet dat weer via een notaris? De drempel zou veel lager zijn wanneer men zou kunnen aanloggen met eID en je document zo opladen maar neen, het moet en zal weer geld kosten aan de burger.
  • Danielle Duym

    5 jaar geleden
    Het zou moeten verboden zijn dat iemand van je familie je vermogen beheert. Voor mij moet dat een neutrale persoon zijn die aangewezen wordt door een rechtbank en die vooral geen deel uitmaakt van je familie en ook niet voorkomt in je testament. Met wat ik al rond mij gezien heb , zal ik dit nooit doen. Wel ga ik, nu dat ik nog bij mijn volle verstand ben, al een testament opmaken, alsook laten vastleggen hoe ik wil begraven worden.