Politieman met ‘Punisher’-badge moet die verwijderen

© Shutterstock

Een politieman van de zone Brussel West (Jette, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem en Sint-Jans-Molenbeek) die een “Punisher”-badge op zijn uniform droeg, heeft het bevel gekregen die te verwijderen. Dat meldt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politiezone. De badge strookt niet met zijn professionele missie, klinkt het.

De Sudpresse-kranten hadden zaterdag melding gemaakt van de politieman, die op de wekelijkse markt in Sint-Jans-Molenbeek gefotografeerd was met twee badges op zijn kogelwerende vest, waarvan één een badge was met het “Punisher”-embleem in de Belgische driekleur.

Punisher is een fictieve antiheld uit de strips van Marvel Comics, een “vigilante” die moord, ontvoering, geweldpleging, marteling en afpersing gebruikt om (oorlogs)misdadigers, drugsdealers, terroristen, et cetera uit de weg te ruimen. Hij wordt gedreven door de dood van zijn familieleden, die omkwamen door rondvliegende kogels afkomstig van een maffia shoot-out.

De betrokken agent werd woensdag verhoord door de interne controledienst van de zone Brussel West en kreeg daar te horen dat hij de badge moest verwijderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen