De autoriteiten in het Turkse Istanbul hebben in twintig dagen 15.000 migranten zonder papieren van straat geplukt. Het ging onder anderen om 2.630 Syriërs die inmiddels in kampen zijn ondergebracht.
Volledig scherm
De autoriteiten in het Turkse Istanbul hebben in twintig dagen 15.000 migranten zonder papieren van straat geplukt. Het ging onder anderen om 2.630 Syriërs die inmiddels in kampen zijn ondergebracht. © EPA

Istanbul plukt 15.000 migranten van straat

De autoriteiten in het Turkse Istanbul hebben in twintig dagen 15.000 migranten zonder papieren van straat geplukt. De acties zijn onderdeel van de strengere aanpak van asielzoekers die geen documenten bij zich hebben.

5 reacties

  • marc De Maeseneire

    5 jaar geleden
    Aan arbeiden hebben die mannen geen boodschap, werken is voor de vrouwen. Daarom willen zij nu nog niet terug en blijven bij ons nog wat profiteren.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    En die gaat Erdogan naar Brussel laten gaan...Intussen heeft Erdogan weeral miljarden EU steun ontvangen om ze weg te houden... Ze zouden beter in Brussel maatregelen ten gronde uitwerken om het probleem in essentie op te lossen. Nu blijft men maar met belastingsgeld smijten. Iets wat totaal niets oplost en verre van duurzaam is! Corrupte boel.
  • Lucas Theophiel

    5 jaar geleden
    Goed voorbeeld voor Europa ! Allemaal terug om hun land te gaan opbouwen !!!
  • Marc Saerens

    5 jaar geleden
    Waar hebben ze dan schrik van? De vrouwen vragen niets liever dan dat ze terugkomen om hun land herop te bouwen en voor hun gezin te zorgen.........of krijgen ze zoveel van Europa dat ze eigenlijk niet terug hoeven (willen) te gaan naar hun thuisland, de oorlog is daar ondertussen wel verleden tijd.............
  • Norbert Bauwens

    5 jaar geleden
    Waarom "vrezen" die om naar "hun" land uitgezet te worden?? Ik vermoed dat daar momenteel toch veel arbeidskrachten gevraagd worden voor de wederopbouw????Schrik om te moeten werken???