Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Populaire diëten onder de loep: hoe (on)gezond is het paleodieet?

De zomer, dat betekent voor velen onder ons snel nog wat kilootjes proberen te verliezen om er toch net dat tikkeltje beter uit te zien in die nieuwe bikini. Maar is dat wel zo gezond? Elke week nemen wij samen met voedingsdeskundige Sandra Bekkari een populair dieet onder de loep. Vandaag: het paleodieet.

10 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    En liefst overrijp fruit eten.....dat zegt toch Amélie Nothomb....heb ik ooit gelezen.
  • Kristof Van Dam

    5 jaar geleden
    In de oertijd was onze darmflora ook niet aangepast om vlees te eten, net zoals vandaag nog steeds niet het geval is. Onze vertering werkt trouwens te langzaam om een vleeseter of zelfs een omnivoor te zijn, dat ruik je wel op het toilet... Wij zijn eerder frugivoren... Dierlijke producten passen niet of schaars in een gezond dieet. De melk voor calciummythe is er trouwens één voor economisch belang, niet voor gezonde botten. Geen enkele andere soort ter wereld heeft melk nodig na de kinderfase.
  • Ide Krayem

    5 jaar geleden
    Maak je eigen dieet en luister naat je lichaam en probeer alle gerafineerde suikers te vermijden
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Houdt moeder natuur ons modern dieet wél vol? Fabrieken om voeding te verwerken. De productie van verpakkingsmateriaal (glas, aluminium, plastic, ...) en het transport van al dat voedsel. Hoe gezond en vers is een in Frankrijk geplukte kip die versneden wordt in Polen en naar België op het schap komt?
  • sarah de bie

    5 jaar geleden
    Nog nooit zo goed geweest met het Paleo dieet. 6jaar geen verbetering gehad bij die ziekte van crohn, nu eindelijk verbetering. En de voorouders die te veel vlees aten? Als ze eens een beest vingen ja, maar dat was niet elke dag. Ze aten vele minder vlees dan wij. Als je zuivel wil eten dan van geit en schaap (minder lactose) en nachtschades kunnen gerust als je geen last ondervindt. Beste en gemakkelijkste levenstijl ooit