foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
foto ter illustratie © Getty Images

Steun van papa’s cruciaal bij opstart en volhouden van borstvoeding

Het idee leeft dat bij borstvoeding vaders werkloos langs de zijlijn staan. Maar dat is onterecht, stellen verschillende experts en studies. Willen vrouwen graag en lang de borst geven, dan is de partner cruciaal. 

3 reacties

  • Katia Mistianes

    5 jaar geleden
    Als moeders klagen: "Waarom heeft niemand gezégd dat het zo zwaar zou zijn?" Wel, zouden ze dan, nog zwanger zijnde, echt luisteren naar die 'horrorverhalen'? Neen. Moederschap en borstvoeding is een vrouwenzaak: bereid meisjes in de lagere school voor op het moederschap, en wat er allemaal bijkomt kijken. Niet als de V hoogzwanger is en een stresserende job heeft. En laat de mannen met rust! Het is niet de schuld van de man dat borstvoeding is wat ze is.
  • Andy Verachtert

    5 jaar geleden
    Tot nader order is borstvoeding een vrouwenzaak. Jammer voor de feministen, maar de natuur kan je niet aanklagen.
  • marc de Volder

    5 jaar geleden
    Tja,Vroeger hing de vrouw de baby aan de borst terwijl het kind op haar scheet want er waren geen luiers. Toen die er waren moest dat allemaal gewassen worden met de hand en die andere 9 kinderen hadden ook honger en vader was aan het werken of bij de maitresse.Hopla,te voet naar de winkel.En er werd 6 op de 7 dagen gewerkt en zondags de mis in. Nu heeft men minder tijd beweert men. Misschien hulp vragen aan een tietcoach.