Hamza Bin Laden
Volledig scherm
PREMIUM
Hamza Bin Laden © EPA

De kroonprins van de Jihad is niet meer: “Hij poseerde al op z'n 10de met een kalasjnikov”

De kroonprins van de Jihad. De posterboy van het nieuwe Al-Qaida. En vooral: de favoriete zoon en gedoodverfde opvolger van Osama Bin Laden. Hamza Bin Laden is volgens anonieme Amerikaanse topambtenaren om het leven gekomen. Nu IS verslagen leek, wilde de charismatische Hamza één jihadistisch front smeden. “En toch is zijn dood vooral symbolisch belangrijk", aldus een jihadi-expert.

7 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    't Is dweilen met de kraan open zolang we niet weten wat de wortels van het internationale terrorisme zijn en die aanpakken.
  • Pieter Janssens

    5 jaar geleden
    Hebben ze hem dan toch overgebracht naarr de US waar zijn vader ook verblijft, niet vergeten George W. Bush, (zoon van CIA-directeur George Herbert Bush) en het bedrijf Arbusto Energy. Waar de familie Bin Laden samen inzitten. Ook dat Osama voor de CIA werkte voordien ;-) ik zal wel dromen zeker
  • Jozef brosens

    5 jaar geleden
    geloof er niks van .
  • Jean Paul Peelis

    5 jaar geleden
    Dat is 1 minder en dat is alles. Het wordt gepromoot alsof het wat zal veranderen terwijl duizenden klaarstaan om de plaats in te nemen. Bovendien werd hij gedood bij het voeren van de jihad. Een hele eer voor moslims.
  • Pat Vanbeveren

    5 jaar geleden
    Ziet er nochtans een vredelievend mens uit, die aanhanger van de godsdienst van de vrede.