Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © photo_news

Vlaamse werkloosheid daalt al vier jaar op rij

De werkloosheid in Vlaanderen is in juli opnieuw gedaald: tegenover een jaar geleden waren er 5 procent minder werkzoekenden. De werkloosheid daalt nu al vier jaar op rij, zo meldt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA). De werkloosheidsgraad bedraagt nu 6,31 procent.

24 reacties

  • Lisette Theunis

    5 jaar geleden
    En toch zitten alle regeringen in ernstige financiële moeilijkheden ! Leg dat maar eens uit aan iemand..
  • Piet Dooremont

    5 jaar geleden
    Probeer als Master na master die zijn oorspronkelijk beroep nier meer mag uitvoeren zelfs na 100 den uren scholing op alle vlakken van ITC maar eens aan de bak te komen. Je krijgt zelfs de bijhorend diploma's TSO niet maar enkel een certificaat.
  • Joseph Vercammen

    5 jaar geleden
    Mooi resultaat van de vorige regering. Maar anderzijds, wordt het aantal mensen, met een job, die moeite hebben om maandelijks de eindjes aan te knopen steeds groter en neemt de kinderarmoede niet af Maar dat horen we nooit zeggen van de politici die de het beleid bepalen. Hoe kan je deze mensen dan nog ernstig nemen?
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Die 195000 mensen, dat zijn enkel de volledig uitkeringsgerechtigde werkzoekende werklozen binnen een bepaalde leeftijd. Het aantal mensen waaraan een RVA-uitkering uitgedeeld wordt is veel groter. Dat gaat ook om deeltijds, de 4/5 werkweek, brugpensioen, loopbaanonderbreking enz. Ook vervroegde pensioenen en het steeds stijgende aantal 'zieken' kunnen er bijgeteld worden. België heeft zowat het laagste percentage actieven van Europa.
  • Pierre Vaneylen

    5 jaar geleden
    @ David Piot, ik heb het al meegemaakt , ben uiteindelijk Zelfstandige geworden. Op uw lui kont gaan zitten is ook geen oplossing, doch als ge als Zelfstandige de oneerlijke concurrentie van de zgn "werklozen " en "zieken" ondervind krijgt ge wel een heel andere visie en ik kan U verzekeren dat er zeker zoveel profiteurs dan slachtoffers rond lopen.