Tom Van Grieken en Chris Janssens.
Volledig scherm
Tom Van Grieken en Chris Janssens. © Joel Hoylaerts / Photo News

Vlaams Belang dringt aan op regeringsdeelname: “We mogen het signaal van de kiezer niet negeren”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken blijft er bij Bart De Wever op aandringen dat beide partijen samen in de nieuwe Vlaamse regering moeten zitten. Dat laat hij na afloop van een onderhoud met de N-VA-voorzitter weten. “Vlaams Belang en N-VA horen samen in een coalitie met een derde partner als we het signaal van de kiezer niet willen negeren”, verklaart Van Grieken.

114 reacties

  • Leo Van der Vorst

    5 jaar geleden
    Bijna 50 jaar verkwanselink van dit land, veel erger kan het niet worden, dus geef de door het volk gekozen mensen de kans er zitten heus wel een aantal mensen bij die op deze planeet leven en niet op de maan!
  • Raimond Roels

    5 jaar geleden
    Vlaams belang en nva moeten in de regering zoniet dan moeten er nieuwe verkiezingen komen.!!!!!!!
  • Carl Vangenechten

    5 jaar geleden
    Noem een kat een kat. Hou op met coalities naar andere landen of streken of vlaggen te noemen dat is erg onduidelijk en misleidend.
  • Joseph Vercammen

    5 jaar geleden
    Het signaal van de kiezer is voor mij dat 18,5 % van de Vlaamse kiezers een regering met Vlaams Belang willen en dat 81,5 % van hen dat niet wenst. Vlaams belang heeft serieus wat stemmen gewonnen in vergelijking met 2014. Maar hoeveel proteststemmen zitten hierbij? Stemmen van mensen die niet akkoord gaan met het gevoerde beleid van de Zweedse coalitie en die zich laten wijsmaken dat een extreem rechtse partij ineens een aantal linkse onrealiseerbare sociale maatregelen belooft.
  • james vroman

    5 jaar geleden
    er zijn 2 opties Zweedse of bourgondische ...van nationalistische is geen sprake .