Zwart weekend op Franse snelwegen: al bijna 7 uur extra aanschuiven tot aan de Spaanse grens

Het is een “zwarte” dag voor het vakantieverkeer op de Franse wegen. Rond deze tijd verwacht mobiliteitsorganisatie VAB zowat 800 kilometer file op de Franse wegen. Vooral op de routes naar het zuiden is het extra druk. Zo moeten vakantiegangers op de route via Luxemburg en Lyon tot aan de Franse grens intussen al 6 uur en 45 minuten extra rekenen.

17 reacties

  • Jos Bielen

    5 jaar geleden
    wij rijden dagelijks naar Lyon wij vertrekken om 20 u elke werk dag we zijn om 2u30 in Lyon zonder file dus rij dan verder naar Spanje nog 4 uur en je bent in Spanje zonder file het is dan 6u30 en dan begint de miserie
  • Felix Strackx

    5 jaar geleden
    OMG 4 uur file tot de Spaanse grens! Ik sta hier elke dag een uur aan te schuiven naar Antwerpen. Als ik geluk heb, anders is het 2 uur.
  • Dirk Bytebier

    5 jaar geleden
    Veel geluk ! Beter zij dan ik ge moet echt goesting hebben om om de manier uw vakantie te beginnen of te eindigen en dan gaan we nog zwijgen van de ongevallen die je ziet door vermoeidheid en roekeloosheid afschuwelijk
  • Lucie Vervaeke

    5 jaar geleden
    Reeds ganse week in alle kranten te lezen: vertrek aub niet op zaterdag. Dus die bestuurders die 7 uur en meer in file staan moeten dit wel heel graag doen. Proficiat om uw gezin/ medepassagiers deze lijdensweg op te dringen.
  • Roger Wellens

    5 jaar geleden
    Dat ze eens leren op een wegenkaart kijken, dan zullen ze niet allemaal tezamen gestuwd worden door de GPS. Dat onding stuurt iedereen op dezelfde snelweg, omdat hij het kortst is. De andere mogelijkheid, waar nu geen kat te vinden is wordt dus niet weergegeven en is amper 5km langer.