AFP
Volledig scherm
© AFP

Wall Street omlaag door handelsangst

De aandelenbeurzen in New York zijn flink lager gesloten. De beurzen stonden in het groen totdat president Donald Trump verdere importheffingen op Chinese producten aankondigde. Die aankondiging bracht een schokgolf teweeg op Wall Street. Beleggers verwerkten verder opnieuw een golf aan bedrijfsresultaten, waaronder die van grote bedrijven als Verizon, Kellogg en General Motors. De Dow-Jonesindex sloot 1,1 procent lager op 26.583,42 punten. De brede S&P 500 ging 0,9 procent omlaag tot 2953,56 punten. Techbeurs Nasdaq verloor 0,8 procent op 8111,12 punten.

2 reacties

  • Ghijs Elvan

    5 jaar geleden
    Laat je bij het kopen of verkopen van aandelen niet leiden door enkele berichten: Elke dag komt er iets in het nieuws en afhankelijk van de context kopen of verkopen mensen aandelen. Koop gewoon aandelen van 10 verschillende bedrijven waarvan je groei verwacht, die niets met elkaar te maken hebben en elkaar ook niet kunnen beïvloeden. Bekijk het dan niet meer en check binnen 10 jaar of er winst is.
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Toevallig 1 dag nadat de Fed een renteverlaging communiceert. De aandelenmarkt in de VS was enigszins aan het stabiliseren. Met 1 rake tweet is het terug ongedaan gemaakt. Doe eens onderzoek naar Trump's connecties in hoeverre marktenmanipulatie hem en zijn vriendjes geld opbrengt. En beperk ineens ook eens de macht van de president want ook al heb ik begrip voor zijn acties tegen China (diefstal van technologie), hij heeft geen benul van wat hij in totaliteit teweegbrengt.