archiefbeeld.
Volledig scherm
archiefbeeld. © ANP

Politie ontdekt veel meer illegale wapens

De federale politie heeft vorig jaar 5.850 illegale vuurwapens in beslag genomen. Dat zijn er een pak meer dan de vorige jaren, met 3.614 exemplaren in 2017, 3.745 in 2016 en 2.925 in 2015. Vooral in het drugsmilieu duiken steeds meer wapens op. Dat staat vandaag te lezen in De Tijd.

10 reacties

  • Jonathan Wouters

    5 jaar geleden
    Maar we hebben toch strenge wapenwetten?? Zien jullie nu dat strenge wapenwetten enkel zorgen dat de brave burger zich niet kan verdedigen tegen het gespuis. De criminelen hebben gewoon wel wapens hoor.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Ga eens naar de haven van Antwerpen, enkel per container.
  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Men moet zich toch met iets kunnen verdedigen met al die criminelen die rondlopen,inbreken enz,want de rechtbank geeft ze alleen maar voorwaardelijke straffen,hé !
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Meerderen redenen hiervoor: verzamelaars willen hun wapens niet meer inleveren omdat de politie ze stiekem doorverkocht, de vele nieuwe Belgen die men de afgelopen jaren heeft opgevangen moeten hun "cultuur" kunnen beleven, Belgische justitie faalt op alle vlakken dus wapenbezit wordt als een verkeersovertreding behandeld en criminelen zien hier in kans hun arsenaal uit te breiden en te verzwaren....dus meer illegale wapens in omloop.
  • Valentijn Jacobs

    5 jaar geleden
    Ik ga het nog één keer vermelden hoe dat komt beste heren politici, luister door ons belachelijke systeem van multi nationaliteiten, mijn schoonbroer heeft er vier, kunnen zij gewoon in hun thuisland op vertoon van hun Marokkaans,Turks,Albanees,Indisch paspoort overal wapens kopen, via het Afrikaanse vaste land worden ze onder de rok of de pamper Europa binnen gesmokkeld bij grotere wapens krijgt de hele familie een stukje bij in de broek, dus stop met laten te blijken dat jullie onwetend zijn.