Even gekalmeerd, maar dan toch huisgenoot neergestoken met keukenmes

© Belga

Een 32-jarige man zit in de cel op verdenking van poging tot doodslag op zijn huisgenoot in Knokke-Heist. Hij stak hem maandagnacht met een groot keukenmes in zijn bil. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeerde nooit in levensgevaar.

tlg

De steekpartij vond maandagnacht plaats in een appartement op het Maurice Lippensplein in Knokke-Heist. Daar woont de 32-jarige dader samen met zijn partner en nog een derde man. Het trio had die nacht te veel gedronken en de huisgenoot vond dat de muziek bij het koppel in de woonkamer te luid stond. Hij kwam binnen en gaf de dader een slag. Tijdens de ruzie werd de politie opgetrommeld en de agenten slaagden erin om de gemoederen te bedaren.

De 32-jarige man ging slapen, maar bedacht in zijn bed een plan om wraak te nemen. Hij stond op en ging in de keuken twee grote messen uit de lade halen. Hij liep naar de kamer van zijn huisgenoot en stak hem daar in zijn been.

De dader verklaarde aan de politie dat hij maar een messteek gaf, maar volgens het slachtoffer waren het er meerdere. Hij raakte zwaargewond en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. Hij verkeerde niet in levensgevaar.

Voor de raadkamer

De dader werd opgepakt voor poging tot doodslag en moest voor de Brugse onderzoeksrechter verschijnen. Die besloot om hem aan te houden op verdenking van poging tot doodslag. De jongeman zal vandaag vrijdag voor het eerst voor de Brugse raadkamer verschijnen. Die zal dan beslissen of hij een maand langer in de cel moet blijven. Hij zal worden verdedigd door advocaat Rik Demeyer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen