De animaties zouden té levensecht zijn, vindt een van de originele tekenaars
Volledig scherm
De animaties zouden té levensecht zijn, vindt een van de originele tekenaars © AP

“Moest dit nu echt?” Tekenaars originele ‘The Lion King’ reageren op remake

FilmDe levensechte remake van ‘The Lion King’ domineert wereldwijd de bioscoopzalen. Maar niet iedereen blijkt even gelukkig met deze nieuwe versie. HuffPost deed navraag bij de tekenaars die het origineel uit 1994 vormgaven, en hoorde enkele bedenkingen. 

6 reacties

  • Pamela Vermeire

    5 jaar geleden
    Ik vind het een prachtige film !
  • Wouter Van de Walle

    5 jaar geleden
    Tijden veranderen hé. Ergens kan ik begrijpen dat het pijn doet maar ze moeten mee met hun tijd en persoonlijk ben ik grote fan van zulke films. Jungle Book en Mowgli vond ik ook geweldig
  • Pieter Talboom

    5 jaar geleden
    De stijl maakt dat het speelse karakter ontbreekt en er maar zeer weinig emotie in de film zit. Komt nog niet in de buurt van het origineel. De tekenstijl gaf de originele lion king karakter dat niet in de remake zit.
  • Olivier Vivet

    5 jaar geleden
    dat type re-makes zou ze moeten verbieden. Slaat nergens op en de charme van de originele tekenfilms gaat helemaal verloren. Maar de kassa moet rinkelen. Begrijp die grote namen ook niet, dat ze aan zo'n gedrocht hun naam binden.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Ik blijf animatie fan, dat heeft iets speciaal dat andere mediums niet kunnen. De antasie bij animatie ligt tussen die van een boek en een film. Denk maar aan alle tekenfilms met dieren, geweldig toch.