De enorme Villa Les Cèdres in Saint-Jean-Cap-Ferrat
Volledig scherm
De enorme Villa Les Cèdres in Saint-Jean-Cap-Ferrat © Twitter

Imposante Zuid-Franse villa die ooit toebehoorde aan minnares Leopold II verkocht voor 200 miljoen euro

De imposante Villa Les Cèdres in Saint-Jean-Cap-Ferrat aan de Côte d’Azur, ooit eigendom van koning Leopold II, is verkocht voor liefst 200 miljoen euro. Dat meldt de Italiaanse likeurgroep Campari, die de 189 jaar oude villa van de hand deed. Leopold II kocht het pand in 1904 met geld dat hij in de toenmalige Belgische kolonie Congo had buitgemaakt.

13 reacties

  • Karel Wary

    5 jaar geleden
    Leopold II leefde in een volledig andere tijdsgeest. Alle landen van Europa hadden toen kolonies en werden er rijke landen van. In al die kolonies zijn wreedheden begaan door al die Europese landen (Leopold was ook geen vriendelijke jongen voor de arbeidersklasse hier). Nu Europa zijn kolonies kwijt is is het 'oude' werelddeel pijlsnel aan het verarmen door de instroom vanuit de vroegere kolonies. Leopold II deed ook goede dingen (Brussel, Oostende, Antwerpen ...gebouwen, lanen, parken, ... )
  • eddy vleeschdrager

    5 jaar geleden
    Gaan nu eens eindelijk die wilde verhalen (leugens) over Leopold II en Belgisch Congo eindigen. De laster campagne gestart door Cecil Rohdes tegen België en zijn Koning schijnt nog altijd veel succes te hebben (vooral bij de linkse partijen) Eddy Vleeschdrager
  • Maison Achille

    5 jaar geleden
    @Jean de Wachtelaer. Ik ben ook niet rijk en al zeker niet in vergelijking met de 'straatarme' Madame Vaughan. Gelieve mij dan ook een éénmalige dotatie te schenken. Uiteraard belastingvrij. Waarvoor alvast dank. Ik heb wel van mijn ouders brains meegekregen. Zou dat een probleem kunnen zijn?
  • Norbert Corten

    5 jaar geleden
    En moest de belastingbetaler daar ook voor opdraaien qua onderhoud enzovoort ? Wij leven allemaal boven onze stand volgens de Belgische ministers nietwaar Kris Peeters.
  • Marleen Nachtergaele

    5 jaar geleden
    Chapeau voor degene die de schatting gedaan hebben ! Als je geen waarde kan bepalen op 500 miljoen euro na , kies dan maar een ander beroep !