Opnieuw overleg tussen directie en cipiers na agressie in gevangenis Brugge

© RR

De directie en het personeel van de gevangenis van Brugge zitten vrijdagnamiddag opnieuw samen voor overleg. In de gevangenis zijn er sinds vorige week problemen, nadat een gedetineerde drie cipiers zwaar had toegetakeld. De slachtoffers zijn nog steeds werkonbekwaam. Het personeel ging over tot een minimaal regime.

Er zijn al verschillende overlegmomenten geweest tussen directie en personeel sinds het incident vorige week donderdag. “Het personeel stelde enkele pijnpunten voor die volgens hen dringend moeten worden aangepakt. Ze voelen zich niet veilig”, zegt Kris Crevits van de socialistische vakbond ACOD.

Gevaarlijkste gevangene

Ondertussen liet de directie al drie gedetineerden uit de afdeling Hoge Veiligheid overplaatsen, onder wie de “gevaarlijkste gevangene” Ringo De Witte. “Dat was niet meteen de vraag van de mensen in de afdeling, maar ze zijn er wel tevreden over. Al is het maar om de druk op het personeel daar wat te verlichten, want zo’n incident komt hard aan”, aldus Kris Crevits.

LEES OOK. Cipier na aanval gevaarlijkste gedetineerde: “Zomaar terugkeren? Nee, dat is zelfmoord” (+)

Over andere punten zijn de directie en het personeel het nog niet eens. Daarom wordt vrijdagmiddag opnieuw overlegd. “Ik hoop dat er vandaag een oplossing uit de bus komt zodat de situatie snel kan worden opgelost”, zegt Crevits.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen