© BELGA

Felice Mazzu heeft het volste vertrouwen in Gaëtan Coucke

Na de 2-1 thuisoverwinning tegen Kortrijk wil kampioen Racing Genk ook op speeldag 2 zijn ongeslagen status vasthouden. Maar dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren.

rco

In het Mechelse AFAS-stadion zal Racing zaterdag worden opgewacht door 16.000 dolgedraaide Kakkers. Zij willen hun team bij de comeback in eerste klasse vooruitbranden richting een heuse stunt en zo revanche nemen voor de 3-0 nederlaag in de Supercup, amper twee weken geleden. Coach Felice Mazzu is dan ook op zijn hoede. “Wij zullen op de toppen van onze tenen moeten gaan staan. KV Mechelen thuis of uit, het is een wereld van verschil. Voor eigen volk en op dat kleine veld van hen durft KV heel hoog druk te zetten op de tegenstander. Bovendien voelen ze zich daar gesterkt door de uitzege in Waregem. We moeten dus voorbereid zijn op een warm onthaal.”

Hamvraag die iedereen in Genk zich stelt, is of de jeugdige vervanger van de onfortuinlijke Danny Vukovic in doel opgewassen zal zijn tegen zijn taak. Mazzu maakt er na enige aarzeling geen geheim van dat hij in Mechelen, zoals algemeen verwacht, de voorkeur zal geven aan de 20-jarige Gaëtan Coucke. “Genk heeft een ijzersterke traditie op het vlak van doelmannen. Als ik het goed heb, speelt er momenteel iemand die hier is opgeleid en die op heel jonge leeftijd gedebuteerd heeft, bij Real Madrid. (grinnikt) Zodoende. Ik heb Gaëtan vorig seizoen een aantal keren bezig gezien in Lommel. Tom Van Imschoot, die hem toen onder zijn hoede had, is vol lof over hem. Idem voor Guy Martens. Dus waarom zou ik dan twijfels hebben? Wij hebben het volste vertrouwen in zijn kwaliteiten. Natuurlijk is het een ander type dan Vukovic. Hij heeft een pak minder ervaring. Maar het is voor hem nu het moment om die ervaring op te doen.”

Mazzu sluit niet uit dat hij voor de trip naar Mechelen zal roteren. Maar dat is koffiedik kijken. Tot nader order kan hij nog altijd niet rekenen op Theo Bongonda, Dieumerci Ndongala en Neto Borges. Zij blijven in de lappenmand. Verder is ook Dries Wouters out met een ontsteking aan de adductoren. Er worden met hem geen risico’s genomen. Dries werkte deze voormiddag een individuele training af.

De selectie ziet er zo uit: Coucke, Vandevoordt, Leysen, De Norre, Dewaest, Ito, Heynen, Samatta, Paintsil, Nygren, Odey, Piotrowski, Uronen, Benson, Hagi, Khammas, Berge, Maehle, Lucumi en Cuesta.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer