© pn

© GMAX AGENCY

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hoe zat het ook weer met de nieuwe regels? Kampioen 1B en degradant 1A hoeven geen maanden meer met de duimen te draaien

Aan de vooravond van de start van de Proximus League nemen wij de nieuwe regels onder de loep. Want: dit seizoen wordt het eerste waarin de kampioen van 1B en de degradant van 1A geen maanden met de duimen zullen hoeven draaien in afwachting van het nieuwe seizoen in een andere reeks. Net zoals de nummers vijf en zes van de Proximus League mogen zij deelnemen aan Play-off 2.

Wim Conings

Dat komt doordat er een grondige hervorming van Play-off 2 werd doorgevoerd: dit seizoen zullen er geen twaalf, maar zestien ploegen deelnemen. In plaats van twee reeksen van zes teams, zullen zij ingedeeld worden in vier reeksen van vier teams. De vier groepswinnaars spelen vervolgens halve finales en een finale.

Naast de zes clubs die deelnemen aan Play-off 1 zijn er nog twee clubs die niet mogen meedoen: de nummers zeven en acht uit de Proximus League. Zij zullen het in Play-off 3 tegen elkaar opnemen om te bepalen wie moet zakken naar de eerste amateurklasse. Ze spelen maximaal vijf keer tegen elkaar, met wisselend thuisvoordeel. De ploeg die zevende is geëindigd mag thuis beginnen én krijgt een voorsprong van drie punten.

De Proximus League gaat vanavond van start met de topper tussen Beerschot en Lokeren.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners