Vorige week takelde een gedetineerde drie cipiers zwaar toe in de gevangenis van Brugge. Het gevangenispersoneel besliste daarop om over te schakelen op een minimaal regime. Na verschillende gesprekken tussen directie en personeel kwam er nog geen oplossing uit de bus.
Volledig scherm
Vorige week takelde een gedetineerde drie cipiers zwaar toe in de gevangenis van Brugge. Het gevangenispersoneel besliste daarop om over te schakelen op een minimaal regime. Na verschillende gesprekken tussen directie en personeel kwam er nog geen oplossing uit de bus. © BELGA

Nog zeker tot na het weekend minimaal regime in gevangenis Brugge, verschillende gevangenen in hongerstaking

Na een geval van agressie tegen drie cipiers in de gevangenis van Brugge blijft het minimaal regime nog zeker tot na het weekend van kracht. Dat bevestigt de liberale vakbond VSOA. Vanmiddag was er nog een overleg tussen vakbonden, personeel, de lokale directie en minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Het resultaat van die gesprekken zullen de vakbonden nu voorleggen aan hun achterban. Tot die tijd blijft het minimaal regime gelden.

5 reacties

  • Levi Gruwe

    3 jaar geleden
    odilon je weet toch dat je als belasting betaler betaald voor de gevangen hun verblijf en het is geen 5 euro hoor ,het is meer dan 180 euro per dag per gevangenen idd iets mispeuterd moet je het idd ondergaan geen probleem daarbij maar niet alles kan gezien worden voor onder of tussen de gevangenismuren komen te zitten dus denk maar eens na over het gene we betalen per gevangene per dag we betallen al jaren hun verblijf dan nog maar gezwegen over de sociaale dingen die ze krijgen in de binnen
  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    Laat de direktie dan eens het "goede voorbeeld" geven en achter hun dikbetaalde bureau uit komen...ze zullen wel snel van mening veranderen. Dat komt ervan als steeds "zoontje van" overal benoemd word ipv iemand van de werkvloer.....
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Veroordeelden hébben geen rechten, die verspeelden ze toen ze misdaden tegen de maatschappij pleegden.Zwijgen en je straf ondergaan.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Mooie reactie, Odilon, het siert je.
  • Odilon Saverien

    5 jaar geleden
    Geen probleem laat ze maar verhongeren dat is dan in het voordeel van de belastingbetaler.
  1. KIJK. Freddy Horion is één van de langstzittende gevangenen van ons land: “In 1979 ontploft de tijdbom. Dat kost het leven aan zes mensen”
    Play
    De Keuze van Dany

    KIJK. Freddy Horion is één van de langstzit­ten­de gevangenen van ons land: “In 1979 ontploft de tijdbom. Dat kost het leven aan zes mensen”

    “Een insect in een doosje probeert ook te ontsnappen, waarom zou een mens er dan voor kiezen zijn hele leven in de gevangenis te zitten?”. Freddy Horion (75) krijgt in 1981 levenslang voor de vijfvoudige moord op een Gentse garagehouder en zijn gezin. In 2000 praat Horion met een ploeg van Telefacts over zijn aanvraag tot voorwaardelijke invrijheidstelling. Het zelfverklaarde monster zonder waarde krijgt een stem en zegt veranderd te zijn. 22 jaar na de bewuste reportage zit één van de beruchtste en meest gemediatiseerde moordenaars van ons land nog steeds achter de tralies. Bekijk hierboven de volledige Telefacts-reportage.
  2. PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtoffers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle wetten gesteld”
    Play
    De Kroongetuigen

    PODCAST. Vier jongeren vermoorden drie ‘lukrake’ slachtof­fers op enkele weken tijd: “Ze hadden zich boven alle wetten gesteld”

    In augustus 1994 worden in Antwerpen, in een tijdspanne van amper enkele weken tijd, drie mensen op zeer gewelddadige wijze vermoord. De moorden worden gepleegd door vier jongeren, tussen negentien en drieëntwintig jaar oud. Een motief voor hun daden is nooit duidelijk geworden. Het hele verhaal hoor je, aan de hand van getuigenissen van getuigen en rechercheurs, in deze nieuwe aflevering van de HLN-podcast De Kroongetuigen.