Congreslid John Ratcliffe trekt zich terug als kandidaat om de nieuwe inlichtingenchef te worden.
Volledig scherm
Congreslid John Ratcliffe trekt zich terug als kandidaat om de nieuwe inlichtingenchef te worden. © AFP

Trump moet alweer op zoek naar nieuwe inlichtingenchef

Donald Trump moet alweer op zoek naar een nieuwe kandidaat voor de post van coördinator van de nationale inlichtingendiensten. De Amerikaanse president kondigde vorige zondag het vertrek aan van Dan Coats, die er op 15 augustus de brui aan geeft. Als opvolger schoof Trump het Republikeinse Congreslid en medestander John Ratcliffe naar voren, maar die heeft zich nu teruggetrokken uit het benoemingsproces.

5 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Die veiligheidsdiensten in de VS zijn teveel met politiek bezig en teweinig met het verzamelen van informatie. Die zijn zo een beetje een staat in een staat geworden en zoals bekend heeft Trump daar moeite mee. Ook al omdat ze hem op het einde van zijn campagne en onmiddelijk na zijn aantreden, tot halfweg zijn ambtstermijn, bombardeerden tot Poetin's handpop. Voor diegenen die het nog niet begrepen hebben; Trump is een opvliegende ego-maniak, maar ik zie hem niet dansen aan iemands touwtjes.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Beste is dat ze de inkomdeur van het Witte Huis vervangen door klapdeuren, zo gaat het vlotter
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Zit daar nog iemand met de juiste kwalificaties? Wss niet als je kijkt wue aan het hoofd staat van sommige organisaties. Kers op de taart zijn al de fossiele lobbyisten aan het hoofd van EPA. Al de mensen met kwalificaties hebben Trump al tegen de schenen geschopt of zijn van de verkeerde partij.
  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    @ Edmond Dantès : als we hier maar 4 ministers voor 1 bevoegdheid zouden hebben was het misschien nog te doen, maar voor klimaat alleen zijn er al 7 ( zeven) ministers verantwoordelijk ... Dus we hebben er nog op overschot ...
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Terwijl we hier voor iedere bevoegdheid vlotjes 4 ministers hebben, krijgt Trump niemand meer zo gek om er nog aan te beginnen.