Proximus League - Beerschot klopt medefavoriet Lokeren in openingsmatch

door
Belga
Leestijd 1 min.

Beerschot heeft vrijdag in de openingsmatch van de Proximus League met 1-0 gewonnen van Lokeren. De allereerste wedstrijd van het nieuwe seizoen bracht meteen twee favorieten tegenover mekaar, en tevens twee ploegen die hadden gehoopt om door de ontwikkelingen in de zaak Propere Handen in de Jupiler Pro League te mogen uitkomen. Nog voor de wedstrijd op gang gefloten werd, stootte Lokeren op een zware tegenvaller: Jun Amano, Japans international, bleek niet speelgerechtigd door een technische vergetelheid bij de Waaslanders. Ook het wedstrijdbegin was niet goed voor de degradant uit 1A, die in de eerste twintig minuten geen enkele kans liet optekenen. Al na 18 minuten bracht Raphael Holzhauser, een Oostenrijkse nieuwkomer met heel wat Bundesliga-ervaring, Beerschot verdiend op voorsprong na een vrije trap.

Lokeren stak na het tegendoelpunt iets meer zijn neus aan het venster, maar de Mannekes bleven de betere ploeg. Rubin Seigers leek kort voor de rust de 2-0 te maken, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Ook meteen na de pauze hing een tweede Beerschotse treffer in de lucht, maar die bleef uit. Aan de overkant pakte Mickael Tirpan zijn tweede gele kaart, Lokeren moest nog een halfuur met tien overleven. Echt profiteren van die situatie deed Beerschot niet, maar het hield zijn voorsprong wel vast en mag zich meteen leider noemen in 1B.

bron: Belga