Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Alleen maar sparen = garantie op koopkrachtverlies

Minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) is niet geneigd in te gaan op de vraag van ING-topman Erik Van Den Eynden om de wettelijke minimumrente van 0,11% op het spaarboekje te verlagen tot 0%. Ook zijn voorganger Johan Van Overtveldt weigerde al soortgelijke vragen. Maar is die 0,11% wel een goede zaak voor de spaarder?

18 reacties

  • Eva Munet

    5 jaar geleden
    Als ik niet mag sparen, en het brengt niets op, maar ik moet wel geld betalen om de bank te gebruiken; wat houdt mij dan eigenlijk tegen om het onder een boom te begraven?
  • Jef Pauwels

    5 jaar geleden
    Betaal eerst mijn dexia-aandelen terug en dan praten we verder. En ik heb het niet over arco.
  • kamiel fremault

    5 jaar geleden
    Hoe komt het dat de rente op spaarboekjes zo laag staat? Dat hebben we te danken aan grootbanken als KBC, fortis, deutsche bank ING en vele andere grote banken ter wereld. De Europese Centrale Bank heeft toen beslist geld "bij te drukken" zodat die grootbanken "gratis geld" konden ophalen bij de ECB. Gevolg: de banken hadden hun klanten niet meer nodig. Nadeel: rente ongeveer nul en een inflatie van +- 2%. Totale verarming van de gewone burger.
  • Marc Van der Vloedt

    5 jaar geleden
    Alexander zal erop aandringen om alle spaargelden en geld op zichtrekeningen te laten omzetten naar een (pro rato) goudvoorraden in gemeenschappelijk beheer. Om te verhinderen en te behoeden dat de "grijze" helpster in Europese oplichtingen reeds 10 % komt afromen, de pensioenen betaalbaar zouden blijven en de pensioenleeftijd nog eens zou verhogen.Hé liberaal grapje zulle
  • gie vanheers

    5 jaar geleden
    Als iedereen maandag zijn spaargeld gaat opvragen bij de bank, wat geen verlies betekend vermits men toch geen intrest krijgt, dan zou de intrest wel eens heel snel kunnen stijgen want het zou de banken in ernstige problemen kunnen brengen.Verder V