Technisch probleem op een van de drukste dagen van het jaar op Brussels Airport: nog steeds vertrekken vliegtuigen zonder alle bagage aan boord

Een losgekomen riem rond een koffer veroorzaakt zaterdag problemen voor het afhandelen van de bagage op Brussels Airport. Het bagagesysteem raakte rond 6 uur geblokkeerd en het duurde drie uur om het probleem te herstellen. Nu nog vertrekken er vliegtuigen zonder alle bagage aan boord, omdat de luchthaven de opgelopen achterstand niet weggewerkt krijgt. Dat is vernomen van een woordvoerster van de luchthaven.

mtm

LEES OOK. Wat als jouw bagage niet is meegereisd? (+)

Tussen 6 en 9 uur vertrok een dertigtal vluchten met niet alle bagage aan boord en sommige vluchten helemaal zonder bagage. Even na 9 uur was het probleem aan het bagagesysteem hersteld, maar de gevolgen zullen zich nog de rest van de dag laten voelen.

“De bagage die vanochtend niet kon worden afgehandeld samen met de nieuwe bagage maakt dat er een enorm volume is dat moeilijk op korte tijd kan worden afgehandeld. Daardoor zijn vluchten vertrokken en zullen vluchten vertrekken zonder bagage, of met een deel van de bagage. Een aantal vluchten zal daardoor ook vertraging oplopen”, aldus de woordvoerster.

Brussels Airport verontschuldigt zich bij de reizigers en vraagt mensen die vandaag nog een vlucht hebben, om contact op te nemen met de betrokken luchtvaartmaatschappij voor meer informatie over hun vlucht.

Het is een van de drukste weekends van het jaar op Zaventem: zaterdag worden 83.000 passagiers verwacht, zondag 89.000.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen