© RR

Dit zijn de zes overlevenden van de vliegtuigcrash in Colombia

Slechts 6 van de 81 passagiers overleefden de crash van het vliegtuig dat dinsdag in de vroege ochtend neerstortte in Colombia. Het gaat om drie voetballers van de Braziliaanse eersteklasser Chapecoense, twee crewleden en een journalist.

vtvn

Alan Rushel (27) was de eerste overlevende die het ziekenhuis werd binnengebracht. Hij had meerdere botbreuken. Volgens lokale media kwam hij in shock aan met een ambulance en vroeg hij herhaaldelijk om zijn familie. Rushel zat naast de zevende overlever van de crash, keeper Marcos Danilo (31), en plaatste voor het opstijgen nog een selfie op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Danilo overleed later echter aan zijn verwondingen in het ziekenhuis van Medelin. De doelman liet het leven slechts enkele minuten nadat hij belde met zijn vrouw. De 31-jarige Braziliaan laat ook een zoontje achter.

Reservekeeper Jackson Follmann (21) en verdediger Hélio Hermito Zampier Neto (31) hadden meer geluk. Follmann werd vrij snel van onder het puin gehaald en richting het ziekenhuis gebracht. Neto werd pas later levend gevonden. “De redding van een zesde overlevende, de speler Hélio Hermito Zampier Neto, die geëvacueerd wordt, is bevestigd”, aldus de nationale eenheid voor het beheer van risico’s en rampen (UNGRD).

Stewardess Ximena Suárez en mechanicien Erwin Tumiri zijn de enige leden van de crew die de crash overleefden. De Braziliaanse journalist Rafael Henzel, die al 20 jaar in het vak zit, is de zesde overlevende en werd in “goede toestand” naar het ziekenhuis gevoerd. Opvallend is dat hij niet op de passagierslijst stond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer