De skyline van Singapore. De stad is een interessante stopover voor lange lijnvluchten.
Volledig scherm
PREMIUM
De skyline van Singapore. De stad is een interessante stopover voor lange lijnvluchten. © Shutterstock

Overstap op een lange vlucht? Dit zijn de interessantste bestemmingen

Langeafstandsvluchten zijn soms betaalbaarder als je niet rechtstreeks via Brussel, maar via een tussenstop vliegt. Vaak zijn die stopovers ook een interessante bestemming op zich. Combineer met een citytrip, en je krijgt twee bestemmingen met één ticket.

3 reacties

  • Richard Tolenaars

    5 jaar geleden
    Kuala Lumpur gezien, Hongkong gezien, Guangzhou gezien enz en allemaal tussenstops op weg naar de Filippijnen. Doen!!
  • Alain Pointcarre

    5 jaar geleden
    Meestal moet je in transit blijven en mag je dus de luchthaven niet verlaten.
  • andre Dewilde

    5 jaar geleden
    Ik ga altijd met een tussenstop.Na 6.30u even de benen strekken in de luchthaven en sigaretje roken en nà 2u weer deel 2 aanvangen. Monter en opgetogen ter plaatse komen.
  1. “Vanaf 3 uur vertraging, kan je tot 600 euro krijgen”: wat zijn je rechten bij staking luchtvaartmaatschappij of bagageafhandelaar?
    PREMIUM

    “Vanaf 3 uur vertraging, kan je tot 600 euro krijgen”: wat zijn je rechten bij staking luchtvaart­maat­schap­pij of bagageaf­han­de­laar?

    Wie deze week nog met Brussels Airlines reist, komt mogelijk in de problemen. Het cabinepersoneel staakt van woensdag tot en met vrijdag, wat voor heel wat hinder kan zorgen op de luchthaven. Waar heb je recht op als jouw vlucht vertraagd of gecanceld is? Kijg je altijd een schadevergoeding? En kan je je reis deze zomer al beschermen tegen stakingen? Drie experten geven advies: “Probeer een vlucht in het weekend te strikken, dan staakt het personeel minder.”
  2. “Met hun last minute kortingen zijn ze een pak goedkoper dan vliegtuigtickets”: met de nachttrein reis je nu ook naar Praag en Dresden
    PREMIUM

    “Met hun last minute kortingen zijn ze een pak goedkoper dan vliegtuig­tic­kets”: met de nachttrein reis je nu ook naar Praag en Dresden

    Na het succes van de nachttrein naar Berlijn, rijdt de European Sleeper sinds deze week vanuit Brussel ook verder naar Dresden, Saksisch Zwitserland en Praag. “Het is ‘slow travel’ ten top”, zegt onze reisexpert Johan Lambrechts, en als je op de juiste momenten boekt, kom je voordeliger uit dan met het vliegtuig, tipt hij. “De prijzen zijn in 2024 níét verhoogd.” Maar niet onbelangrijk: krijg je voor je geld ook een deftig bed?