Dag 1 van Bjorn op weg naar zee: “Vlaggen, wimpels, welkom in krijt geschreven op ‘t straat en ‘veul pinkes’”

Van Hasselt naar Middelkerke. Voor het goede doel. Met een gocart. Dat is de uitdaging die Nostalgie-dj Bjorn Verhoeven aangaat. Dit is het verslag van de eerste dag.

Sommigen bestempelden deze tocht als een ‘ongelofelijk gestoord idee’, maar de eerste dag was alvast super. Bij het vertrek thuis kwamen bijna 100 vrienden, familie en vooral lezers van ‘Het Belang’ ons succes wensen. Onderweg kregen we veel duimpjes, brede glimlachen en bemoedigend getoeter. Waar men ook gaat over Limburgse wegen, komt men enthousiaste mensen tegen. Dat konden Cynthia Reekmans, Anthony Kumpen en Marc Wauters, mijn eerste gezellen van de dag, ook alleen maar beamen.

In Schulen stond de tweede lichting onder leiding van TVL-gezicht Rudi Moesen mij op te wachten. Vol goede moed beginnen we aan het vervolg van de trip. Buiten Limburg zijn de mensen precies minder op de hoogte van ons project. Of dat doen de verbaasde gezichten tot vermoeden. We laten het niet aan ons hart komen en trappen gedreven verder. Met een lekker ijsje in het vooruizicht trotseren we de heuvelachtige route.

De derde en laatste etappe van de dag gaat van Averbode naar Herselt. De weg gaat vooral bergaf en de sfeer bergop. Mijn gezelschap voor deze kilometers bestaat uit Kurt en Kathleen uit Dilsen en Bilzen, aangevuld met buurman Raf uit Kermt. We worden als koningen verwelkomd op onze eindbestemming. Uniek gezellig!

Dertig buren uit de straat zorgen voor een -als het ware- Koninklijke intrede. Kinderen schreven groot ‘welkom’ met krijt op de straat. Er hangen vlaggen en wimpels en er zijn vooral ‘veul pinkes’. Er staan vanavond nog mosselen op het menu en daarna gaat ons gezelschap met gastgezin Marc en Hilde feesten op het feest van een 50-jarige kennis. Niet alleen in Limburg beloven nachten lang en legendarisch te worden.

Morgen trappen we weer verder, op naar Lier!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer