Kinderen aan boord van het schip Alan Kurdi. Ze werde woensdag gered van een overladen rubberbootje.
Volledig scherm
Kinderen aan boord van het schip Alan Kurdi. Ze werde woensdag gered van een overladen rubberbootje. © AFP

Malta laat Duits reddingsschip met 40 migranten aan boord binnen

Malta heeft het reddingsschip Alan Kurdi van de Duitse ngo Sea-Eye de toestemming gegeven om aan te meren met 40 migranten aan boord. Dat heeft de Maltese premier Joseph Muscat verklaard. De mensen aan boord werden woensdag niet ver van Libië gered.

21 reacties

  • Etienne Vanhoegaerden

    5 jaar geleden
    Duits schip dus doorvoeren naar Duitsland
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Schip in beslag nemen, illegalen verzamelen in gesloten centrum, vingerafdrukken en DNA stalen nemen, nooit meer kans op legaal verblijf. Met vliegtuig terug naar land van herkomst als ze een paspoort hebben, op kosten van dat land, bij weigering alle ontwikkelingshulp stoppen. Geen paspoort, terug naar vertrekhaven op kosten van NGO. Opgelost.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    We gaan weer kunnen opdraaien voor de kosten en onze veiligheid is weer extra bedreigt.
  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    Wanneer gaan Europese oorlogsschepen langs de territoriale lijn van Libië, Turkije, Tunesië en Marokko varen om verdere mensen smokkel te voorkomen?
  • pipo de clown

    5 jaar geleden
    Wat deed dit "reddingsschip" in de territoriale wateren van Libie? Welke zijn de bewijzen dat het een bootje in nood betrof? Het reddingsschip Alan Kurdi van de Duitse ngo Sea-Eye is heel bewust die kant opgevaren met als doel migranten op te halen. Beter bewijs van mensenhandel is er niet zo lijkt me.