Direct naar artikelinhoud
Twintig doden bij aanslag in winkelcentrum in Texas
Aanslag El Paso

Twintig doden bij aanslag in winkelcentrum in Texas

Beeld REUTERS

Twintig mensen zijn omgekomen bij een aanslag in een winkelcentrum van Walmart in El Paso, een stad in Texas aan de grens met Mexico. 

Nog eens 26 anderen raakten gewond, verklaarde politie. Een verdachte is aangehouden. Gregg Abbott, de gouverneur van de Amerikaanse staat Texas, noemde het een van de “dodelijkste dagen in de geschiedenis van Texas”.

Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook drie Mexicanen. Dat bevestigde de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador. “Ik betuig mijn diepste medeleven met de familie en de vrienden van de slachtoffers”, verklaarde hij in een video op Twitter. “We steunen de bevolking en de overheid van de Verenigde Staten.”

“De schietpartij in El Paso was niet alleen tragisch, het was ook een daad van lafheid”, reageerde de Amerikaanse president Donald Trump. “Er zijn geen redenen of excuses die de dood van onschuldige mensen rechtvaardigen. Melania en ik betuigen ons medeleven met het geweldige volk van Texas.”

Een politieagent tijdens de aanslag. Een verdachte is aangehouden.Beeld REUTERS

Tijdens de persconferentie bevestigden de autoriteiten dat er een verdachte is aangehouden: Patrick Crusius uit Allen, Texas. “Een 21-jarige blanke man”, verklaarde Robert Gomez, de woordvoerder van de politie van El Paso. 

De Amerikaanse federale politiedienst FBI spreekt over een ‘terroristische aanslag en haatmisdrijf’.

Toen de aanslag plaatsvond rond 10 uur lokale tijd, waren er tussen de 1.000 en 3.000 klanten en 100 medewerkers aanwezig in de winkel.

Twintig doden bij aanslag in winkelcentrum in Texas
Beeld REUTERS