© AFP

Saisai Zheng en Aryna Sabalenka naar finale op WTA San Jose, Wimbledon-revelatie Gauff pakt eerste dubbelzege

De Chinese Saisai Zheng (WTA 55) en de Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 10) hebben zich zaterdag geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in het Amerikaanse San Jose (hard/876.183 dollar).

belga

De 25-jarige Zheng haalde het in haar halve finale tegen het Griekse zevende reekshoofd Maria Sakkari (WTA 30) in twee sets, al moest ze in set één wel een tiebreak toestaan: 7-6 (7/5) en 6-2 na 1 uur 56 minuten. Tweede reekshoofd Sabalenka haalde het vlot in twee sets (6-4 en 6-3) van het Kroatische vijfde reekshoofd Donna Vekic (WTA 25).

Voor Sabalenka wordt het de tweede finale van het seizoen, na haar zege in Shenzhen in januari. De Wit-Russische kan in San Jose de vierde titel in haar carrière veroveren. Zheng is op jacht naar haar eerste toernooizege.

Wimbledon-revelatie Cori Gauff pakt in Washington eerste toernooizege in dubbelspel

De Amerikaanse Cori Gauff, vorige maand op Wimbledon nog de toernooirevelatie nadat ze als vijftienjarige was doorgestoten tot de achtste finales, heeft zaterdag haar eerste dubbeltitel in haar carrière op haar palmares gezet.

Op het WTA-toernooi in de Amerikaanse hoofdstad Washington pakte ze aan de zijde van haar landgenote Catherine McNally de eindzege. In de finale haalden ze het in twee keer 6-2 van de Hongaarse Fanny Stollar en de Amerikaanse Maria Sanchez. Samen met de zeventienjarige McNally won ze vorig jaar nog het dubbelspel bij de junioren op het US Open.

In het enkelspel in Washington ging ze er deze week in de eerste ronde uit tegen de Kazachse Zarina Diyas. McNally stootte door tot de halve finales, waar ze er uiteindelijk uitging tegen de Italiaanse Camila Giorgi.

© USA TODAY Sports

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer