© REUTERS

Betaalde zelfmoordterrorist Zaventem smeergeld om niet aan België te worden uitgewezen?

Ibrahim El Bakraoui, die zichzelf op 22 maart 2016 opblies in de luchthaven van Zaventem, heeft mogelijk smeergeld betaald om niet naar ons land te worden uitgewezen. Dat staat in een vertrouwelijke nota van het federaal parket, die VTM Nieuws kon inkijken.

mtm

Ibrahim El Bakraoui werd in de zomer voor de aanslagen van 22 maart opgepakt in Turkije. De terreurverdachte werd enkele weken later uitgewezen naar Nederland. Dat was goed nieuws voor El Bakraoui, want daar had hij nog geen strafblad. Al stond hij op dat moment ook nog niet geseind in ons land, al wist hij dat mogelijk niet.

VTM Nieuws kon nu een vertrouwelijke nota inkijken van het federaal parket. Daarin staan ‘vermoedens’ dat de verdachte smeergeld betaald heeft om te worden uitgewezen naar Nederland. ‘Iets later in de ondervraging, verklaart de verdachte dat Ibrahim El Bakraoui 6.000 tot 7.000 euro zou verloren zijn in Turkije. Wat het bedrag zou kunnen zijn van de omkoping die El Bakraoui lijkt te hebben gedaan om niet naar België te worden uitgewezen’, luidt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer