Omhelzingen bij een herdenking voor de slachtoffers die in El Paso vielen.
Volledig scherm
Omhelzingen bij een herdenking voor de slachtoffers die in El Paso vielen. © AFP

Terwijl El Paso rouwt, begint in VS felle discussie: “Amerika wordt aangevallen door blanke, nationalistische terroristen”

Nu meer duidelijk wordt over de motieven van de schutter die in El Paso, Texas, vele levens eiste en er nog een schietpartij plaatsvond in Amerika, barst daar de discussie los. Dit keer gaat het niet alleen over wapenbezit, maar ook over het extreemrechtse gedachtegoed dat in opmars is.

78 reacties

  • mister Right

    5 jaar geleden
    Benieuwd of er ook zo'n hevige discussies losbarsten over extreem-links geweld nu blijkt dat de Dayton schutter een overtuigd socialist en anti-Trumper was die hevig beïnvloed was door linkse social media bekendheden en de linksgezinde tak van de mainstream media. Extremisme is ALTIJD fout, of het nu rechts, links of religieus is.
  • John Vick

    5 jaar geleden
    Iemand die de werkloosheidsgraad van zuid- en afro-amerikanen naar een historisch laag record heeft gebracht wordt racistisch bestempelt. Alook zijn oorlogswapens bij wet verboden in Amerika dusook automatische wapens zoals de AK47. Amerika is aan het ontwaken, wanneer ontwaakt Europa?
  • Tim Peeters

    5 jaar geleden
    Eigenlijk is het simpel. Zolang we niet aanvaarden dat de mens 1 soort is en iedereen gelijkwaardig, dan zal het nooit lukken. Politiek, economie, religie,.. dat is uitgevonden door mensen om het organiseren van een maatschappij mogelijk te maken. Maar we zijn die hulpmiddelen boven de essentie gaan plaatsen (mensen ten dienste van de economie) En het is altijd de fout van "de anderen" En of iemand labiel links of rechts stemt, sowieso geef je hem beter geen wapens, toch?
  • Alfons Schepers

    5 jaar geleden
    Amerika wordt eindelijk wakker..!
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    het gros van de schietpartijen betreft moorden met een of 2 slachtoffers, de beschikbaarheid van bepaalde wapens (en laders) ,de slechte geestelijke verzorging, het vergif op internet en het recht op vergadering en vereniging van de meest walgelijke ideeen maakt america een beerput van geweld. Trump heeft daar weinig grip op, de tendens is al jaren aan het keren, en aan het escaleren. trump spint garen met de criminaliteit van de latino's, maar ze bestaat en je kan ze niet negeren.