Dag 2 van Bjorn op weg naar zee: “Pilletje voor de spier- en koppijn”

Van Hasselt naar Middelkerke. Voor het goede doel. Met een gocart. Dat is de uitdaging die Nostalgie-dj Bjorn Verhoeven aangaat. Voor zijn tocht van 240 km zoekt hij onderweg wel nog slaapplaatsen. Zo beleefde hij zijn tweede dag.

“Neem een Dafalgan als je spierpijn hebt”, die raad kreeg ik mee van mijn apotheker toen ik over het aankomend avontuur vertelde. Dat pilletje doet vanochtend vooral wonderen voor het iet-wat zware hoofd. De gastheer en -vrouw verwenden ons tot diep in de nacht met lekkere kazen en overheerlijke Portugese wijn.

Om 8.30 uur beginnen we vandaag opnieuw te trappen. Eerste stop is in Begijnendijk. Onderweg maken we omgeleid vanwege een na tour-criterium richting Lier. Extra kilometers in de benen! Maar dat wordt ruimschoots goed gemaakt door de opmerkelijke mensen die we ook vandaag ontmoeten. Zo is er Rode Kruisvrijwilliger Erwin. Hij doet een warme oproep aan iedereen om bloed en plasma te gaan geven. Zeker in de vakantie is er een te kort, laat hij weten. Trouwe donoren trekken er dan ook op uit en thuisblijvers worden onder invloed van de zwoele zomernachten avontuurlijker, waardoor er al eens wat vaker nood is aan bloed en plasma.

Voor de laatste kilometers (13 om precies te zijn) kan ik vandaag rekenen op Frank Duboccage, de VTM weerman. Hij is de meest sympathieke, enthousiaste, lieve mens met passie voor de fiets én een goed hart. Met zijn ‘frisse’ benen leveren we een prachtprestatie op de go cart. Frank brengt ook nog wat goed nieuws voor ons mee: het weekend van het Nostalgie Beach Festival in Middelkerke wordt heerlijk. Vijfentwintig graden en zomers aan zee. Het lijkt er op dat het enkel gaat stormen op het Classics-podium aanstaande zaterdag.

Aangekomen in een prachtig huisje in Lier bracht uitgeweken Limburger Gunther Claes (uit Hamont-Achel) ons een verrassingsbezoek. Hij woont al sinds 2010 in Berlaar en zijn verleden als ambulancier in het UZ Antwerpen kwam meteen van pas. Dafalgan helpt wel tegen spier- en hoofdpijn, maar die pijnlijke linkerenkel heeft na 72 km trappen andere zorgen nodig.

Morgen over de Schelde…

Met de gocart? Mail naar zeghetaan@nostalgie.eu met een bijdrage: BE93 0000 0065 6667 met de vermelding “BJORN TO THE BEACH” elke kilometer Giften zijn, vanaf 40 euro, ook fiscaal aftrekbaar

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer