Club Brugge stunt en haalt Rode Duivel Simon Mignolet terug naar België

Club Brugge heeft een kanjer van een topdoelman binnengehaald. Rode Duivel Simon Mignolet (31) arriveerde zondagavond in België om maandag de medische testen af te leggen in Brugge. Hij kan een contract van vijf jaar ondertekenen bij Club. Engelse bronnen maken gewag van een transferbedrag van om en bij de zeven miljoen euro, met nog eens een extra twee miljoen aan bonussen.

Bart Lagae

LEES OOK. Waarom de komst van Simon Mignolet naar Club Brugge voor alle partijen goed nieuws is (+)

Zondagmiddag zat Mignolet nog op de bank van Liverpool tijdens de Community Shield tegen Manchester City. De Sint-Truidenaar had nog twee jaar contract in Engeland, maar Club is financieel ver gegaan om hem binnen te halen.

“Ik ben heel laat geland in België, maar ben heel blij hier te zijn. Morgen meer nieuws, dus stay tuned”, reageerde Simon Mignolet zondagavond even nadat het nieuws was uitgelekt al op de nakende toptransfer. Wat later bevestigde blauw-zwart ook op zijn website. “Liverpool FC, Club Brugge en de speler bereikten vandaag een akkoord. Na het afleggen van succesvolle medische testen ondertekent Simon een contract voor 5 seizoenen bij Club en kan hij aansluiten op training in het Club Brugge Basecamp.”

Manager Jürgen Klopp verklaarde onlangs dat hij de Belg had willen behouden als nummer twee, maar Mignolet had al herhaaldelijk aangegeven dat hij wilde spelen. Liverpool wilde slechts onder bepaalde (financiële) voorwaarden meewerken aan een transfer. Een aanbod van een topclub bleef deze zomer uit, waarop Club zijn kans schoon zag. De transfermarkt in Engeland sluit op 8 augustus waardoor Liverpool nog maar enkele dagen heeft om een mogelijke vervanger te halen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer