maandag 5 augustus 2019 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Probleem 2

Bol.com stond in voor het recht op garantie, en vergoedt Sarina Beankens. Dick Demey

Geen stijltang

“Anderhalf jaar is toch niet levenslang?”

PaalToen de stijltang van Sarina Beankens anderhalf jaar na aankoop kapot ging, weigerde de verkoper een herstelling onder garantie. “Hij zei: we kunnen moeilijk levenslang garantie geven”, vertelt Sarina. “Anderhalf jaar is toch niet levenslang?”

WIE?

Naam: Sarina Beankens (25, bediende)

Waar: Stiin Streuvelstraat, Paal (Beringen)

WAT?

Koopt u iets bij een Europese handelaar voor privégebruik, dan heeft u recht op twee jaar garantie. Dat is bepaald door de Europese wetgeving. De verkoper is verantwoordelijk voor de garantie.

“Ik bestelde in december een keramische stijltang op bol.com. Enkele weken geleden contacteerde ik de verkoper. De tang had slecht contact gemaakt, was verhit en had vuur gevat. Ik legde hem uit dat deze stijltang nooit werd vervoerd en altijd op dezelfde plaats bewaard werd. Het lag dus niet aan mij.”

“Het viel niet onder garantie. Ik heb contact opgenomen met bol.com maar ook daar kreeg ik een negatief antwoord.”

“Ik zou graag een terugbetaling zien, zoals door de wet is voorgeschreven.”

OPGELOST

Zonder dat het toestel ook maar werd bekeken, werd Sarina het recht op garantie ontzegd. Ook bol.com ziet in dat hier iets niet correct is afgehandeld.

“Wat vervelend om te horen dat een van uw lezers ontevreden is over de service van bol.com”, zo luidt de reactie van de online verkoper van de stijltang.

“Wij hebben nogmaals gekeken naar dit voorval. Naar onze mening heeft onze verkopende partner en leverancier te snel gehandeld in het oordeel, waardoor er geen service is gegeven zoals we die graag geven.”

“We hebben besloten alsnog het aankoopbedrag (110 euro, nvdr) te vergoeden. Mevrouw Beankens heeft aangegeven dat zij tevreden is met deze oplossing.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws