photo_news
Volledig scherm
© photo_news

"Gebruik gsm niet achter stuur": telecomoperatoren lanceren samen campagne

Weg met de smartphone, leve de automodus. Ook de telecomoperatoren in ons land vinden het welletjes en roepen op de handen op het stuur en de blik op de weg te houden. Alleen: 79% wil dolgraag van z’n smartphone af in de auto, maar één op de drie vindt dat makkelijker gezegd dan gedaan. “Gsm’en is zoals roken.”

67 reacties

  • Benny Deridder

    5 jaar geleden
    Alleen fikse geldboetes helpen. Knuffelende sensibiliseringscampagnes zijn een maat voor niets. Als de automobilist even vaak zijn pinker gebruikt als zijn gsm achter het stuur, het verkeer zou al een pak vlotter kunnen gaan.
  • LOUIS SANDERS

    5 jaar geleden
    Enkele kilometers per uur te snel rijden , boete en betalen zal je , dank zij het draagvlak van meestal bejaarden en mensen die totaal geen voeling hebben met autorijden. Maar voor gebruik van de smartphone tijdens het rijden gaan ze eens met het vingertje zwaaien en sensibiliseren. Trouwens als ze de kinderen al van in de wieg een smartphone geven in plaats van een papfles hoe kan je dan verwachten als ze 18 zijn dat ze ermee stoppen als ze rijden, verslaafd als ze zijn
  • guy raeymakers

    5 jaar geleden
    Je moet maar is op de autostrade rijden ze zitten meer bezig met hunne smartphone dan met de weg in het oog te houden.
  • Ronny Van Looy

    5 jaar geleden
    Campagne hier campagne daar, net zoals sensibilisering hier en sensibilisering daar helpt juist geen bal, hogere boetes en meer pakkans dat werkt wel en anders niets !
  • pierre de smet

    5 jaar geleden
    Als je de reactie's leest gebruikt er bijna niemand de gsm of tablet tijdens het rijden , dus campagne is overbodig . En wat als er een passagier meerijd die kan dus ook niet bellen als het nodig is . En mijn wagen kan nog niet verbonden worden met de gsm , trouwens als ik rij ligt die altijd in de koffer ,d veiligste plek .