Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping ontmoetten elkaar in juni tijdens de G20 in Osaka.
Volledig scherm
Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping ontmoetten elkaar in juni tijdens de G20 in Osaka. © REUTERS

Handelsstrijd: yuan op laagste peil sinds 2010, VS: “China manipuleert wisselkoers”

UPDATEChina heeft hard gereageerd op het Amerikaanse dreigement van hogere importtarieven op Chinese goederen. Peking liet vandaag de yuan zakken naar het laagste niveau in tien jaar en schortte de inkoop van Amerikaanse landbouwproducten op. De VS dringt nu bij het IMF aan op maatregelen tegen de “koersmanipulatie” van China.

29 reacties

  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Extra dollars printen zoals ze continu doen, is ook marktmanipulatie. Maar ja, enkel anderen mogen dat niet doen zeker. Hypocriet Trump.
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Temp heeft gelijk, ban China uit België en we zijn failliet! Maar fort knoxx loopt leeg ,zelfs België haalt zijn goudreserves daar weg,China koopt alle goud nu massaal op! de gevreesde voorloper van iets heel ergs?
  • Verstraeten Dirk

    5 jaar geleden
    Prik nu eindelijk die ballon eens stuk! Niets dan miserie met dat fiktief gedoe! Systeem uitgevonden door de rijke die enkel nog rijker willen worden
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Al jaren manipuleren de Chinezen hun wisselkoers, en klagen de VS dit aan. Het weze ironisch dat als de VS eindelijk maatregelen treffen, die de munt verder doen zakken. Niets aan te doen, dan moeten we maar werken met invoerbeperkingen ipv taksen en heffingen. Trump heeft gelijk, en ik ben blij dat hieronder commentaren staan met inzicht en kennis.
  • Ludo Grauls

    5 jaar geleden
    Wat geeft de VS het recht oveŕal in de wereld oorlogje te spelen en landen af te dreigen? De VS is de agressor, valt oveŕal binnen en speelt politieman van de wereld, aan het hoofd een corrupte racistische clown. Geef mij dan maar China en Rusland