Steeds meer Belgen kopen vastgoed in Portugal.
Volledig scherm
PREMIUM
Steeds meer Belgen kopen vastgoed in Portugal. © iStock

Bestemmingen tweede verblijf vergeleken: goedkope boodschappen in Spanje, nauwelijks belastingen in Portugal

Voor een tweede verblijf trekken Belgen steeds vaker naar Portugal. Spanje staat nog steeds op nummer 1, maar Portugal overklast nu Frankrijk en Italië, blijkt uit nieuwe cijfers van SecondHome. Het leven is er goedkoop en bovendien betaal je als gepensioneerde nauwelijks tot geen belastingen. Welke bestemmingen zijn nog meer economisch interessant en met welke kosten moet je rekening houden bij een tweede verblijf? Van huurinkomsten tot boodschappen doen: alle cijfers op een rij. 

26 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    @Gisele Vandendorpe "Hospitaalverz houden wij in Belgie" @Willy Scholaart "met een hospitalisatieverzekering van DKV ontvangen ze je in de beste hospitalen" Dan verblijven jullie toch niet langer dan maximaal twee 3 maanden per jaar in Spanje, Portugal, Italië (én blijven jullie dus in België wonen) of jullie Belgische DKV "stopt ermee"
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Mooie zaak , maar goed voor 14 dagen of minder! 20 jaar naar hetzelfde appartement gaan verveeld ook! En als je 60 bent met een medisch geheugen dan moet je hier blijven, want de zorg in Spanje is onder niveau van hier! De meeste kopen op bvba van firma, en verhuren onder tafel!
  • Walter WOUTERS

    5 jaar geleden
    Ik vind het meer discriminerend dat meneen gepensioneerde militair weigert in te schrijven in een Belgische gemeente, hier moet een grote schadevergoeding en een rechtszaak uitvloeien, met alle gevolgen voor de burgemeester van die stad.....
  • EDDY VAN LANDEGHEM

    5 jaar geleden
    Ik lees hier dat er zijn dat dit discrimirend vinden, maar die mensen hebben heel hun leven al voordelen gehad, en hebben een pensioen dat driemaal zo hoog is dan een normale werknemer, dus dat is pas discriminerend!
  • Marc Vanoppen

    5 jaar geleden
    Ik heb geen voordeel in Portugal te gaan wonen als rustgepensioneerde ambtenaar. Ik ben verplicht belastingen te betalen in Belgie op mijn pensioen. 30% belastingen op mijn pensioen in Belgie. Discriminerend.