Donald Trump tijdens de persconferentie.
Volledig scherm
Donald Trump tijdens de persconferentie. © Videostill

Videogame-industrie pikt verwijten van Trump niet: "Games overal ter wereld gespeeld, maar niveau geweld uniek in VS”

In zijn persconferentie naar aanleiding van de twee schietpartijen in El Paso (Texas) en Dayton (Ohio), waarbij dit weekend tientallen doden vielen, wees de Amerikaanse president Donald Trump vooral met de vinger naar de videogames. Onzin, vindt de koepelorganisatie van de videogame-industrie in de Verenigde Staten. De organisatie benadrukt dat videogames in de hele wereld gespeeld worden, maar dat het niveau van geweld in Amerika uniek is. 

303 reacties

  • Mon Bergmans

    5 jaar geleden
    De reactie van de game industrie is lulkoek, overal ter wereld is er oeverloos geweld, gruwelijke moorden zijn een fait divers geworden. Buiten de VS minder dodelijke slachtoffers? Logisch, alleen in de VS kan je vuurwapens kopen zoals bij ons 100g kaas. Geen zinloos geweld bij ons, jongeren die om geen reden iemand half- of morsdood slaan? Ouders die hun peuters gruwelijk ombrengen, eindeloze reeks dodelijke vluchtmisdrijven enz. Verklaar mij dan deze wreedheden aub.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Foms en games zetten niet aan tot moorden. Maar ik vind wel dat men mensen doden normaliseert. In films als John Wick bekijkt dan is een mensenleven niets waard. Of de serie Lethal Weapon, je zij zijn de goei maar mensen dood schieten tijdens de job is normaal, elke dag opnieuw. Zo word dit normaal, je went eraan, terwijl iemand doden niet normaal is. Als er iemand inbreekt knal je die toch niet zomeer neer alsof het niets is.
  • mister Right

    5 jaar geleden
    Trump heeft NOOIT gezegd dat vreemdelingen niet welkom zijn. Integendeel: hij heeft herhaaldelijk klaar en duidelijk gezegd dat ze MEER buitenlanders nodig hebben die naar de VS emigreren door de bloeiende economie, alleen moeten ze LEGAAL binnenkomen.
  • Jean-Marie Vanhaelewijn

    5 jaar geleden
    Trump is wel degelijk mede verantwoordelijk. Wie steeds herhaalt dat moslims, Zuid-Amerikanen en andere gekleurde vreemdelingen niet welkom zijn, moet beseffen dat er wacko's zijn die woorden in daden omzetten. Ook in eigen land verruwt de onderlinge verstandhouding. Lees er de retoriek van Dewinter en Vanlangendock maar op na. De haat druipt er zo van af.
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    Het geniale genie heeft weer toegeslagen, als je de namen van een stad waar er zo een drama is gebeurt niet kan onthouden dan word het stilaan tijd om bingo in een home te gaan spelen, niet? En dan alle drogredenen die hij opsomt om toch maar het woord"wapenwet" niet te moeten uitspreken, daar blinkt hij dus nog in uit, leugens en onwaarheden uit zijn duim zuigen en voor waarheid verkondigen, toch maar stilaan aan die bingo middagen beginnen denken, he, Mr President.