© RR

Firma Vansant tweemaal beroofd in één week tijd

Amper vijf dagen nadat inbrekers op het bedrijfsterrein van de firma Vansant in Oevel (Westerlo) elf bestelwagens beschadigd hadden, gingen indringers er ditmaal met een partij koperkabels vandoor.

Hans Otten

Personeelsleden van de specialist in elektrotechnieken Vansant in de Nijverheidsstraat in Oevel ontdekten maandagochtend dat de omheining aan de achterzijde van het bedrijfsterrein was doorgeknipt. Dat kon maar één ding betekenen: voor de tweede keer in vijf dagen tijd waren ongenode gasten er binnengedrongen. Terwijl ze vorige week elf bestelwagens openbraken om ten slotte slechts uit één voertuig een boel werkmateriaal te roven, gingen ze er dit keer met een hoeveelheid koperkabels vandoor.

“Het gaat om overschotten van kabels die we verzamelen om op een geschikt moment naar de schroothandelaar te brengen”, vertelt technisch directeur Luc De Busser van Vansant. “Het ging in totaal om een vijftiental stukken, waarvan drie heel dikke en een groot aantal van verschillende meters lang. Ik schat dat de waarde ergens tussen de 3.000 en 5.000 euro moet liggen, al hangt die prijs sterk af van de dagkoers voor koper en van de vraag of je het koper zelf eerst ontdoet van het kunststofvezelige omhulsel. Maar het ergste is vooral dat ze opnieuw onze omheining opengeknipt hebben en weer rondgeneusd hebben.”

Het is bovendien de derde inbraak in een zestal weken tijd. Ook het winkelgedeelte van Vansant kreeg immers al inbrekers over de vloer. “Op de beelden van onze bewakingscamera’s in de zaak is het merk en type auto van de inbrekers goed te zien, samen met vier cijfers en letters van de nummerplaat. Maar volgens de politie is dat te weinig om de daders op te kunnen sporen. Het geeft ook aan dat camera’s niet zaligmakend zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER