© AFP

Londense politie maakt details bekend over 6-jarig kind dat van tiende verdieping van werd geduwd

De zesjarige jongen die zwaargewond raakte nadat hij van het observatieplatform op de tiende verdieping van het Tate Modern in Londen werd geduwd, heeft de Franse nationaliteit en kwam met zijn familie Londen bezoeken. Dat heeft de politie maandag gezegd.

jvh

De jongen verkeert in een kritieke maar stabiele toestand, en is niet in levensgevaar, deelde Scotland Yard mee. De politie probeert nog steeds de omstandigheden te achterhalen van het incident, en de reden waarom het kind werd geduwd.

De feiten dateren van zondagnamiddag. De jongen kwam op het dak van de vijfde verdieping terecht, en werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

17-jarige verdachte gearresteerd

De verdachte is een tiener van 17 jaar, en werd gearresteerd. Hij wordt volgens de politie verdacht van “poging tot moord”, en zou het slachtoffer niet gekend hebben. De politie heeft een oproep gelanceerd aan getuigen om zich te melden.

Het museum werd onmiddellijk na het drama gesloten, maar ging maandag weer gewoon open. Enkel het observatieplatform bleef afgesloten voor het publiek.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer