© VIER

De Slimste Mens: een dik dik, een kiss cam en opnieuw spanning tot de laatste minuut

In de extreem spannende finale van gisterenavond moest sportjournalist en nieuwkomer Ruben Van Gucht de handdoek in de ring gooien. Vandaag gaan Louis Talpe en Eva De Roo opnieuw de strijd aan maar dan met nieuwkomer Tine Reymer.

mrra

(Spoiler alert: lees niet verder als je de aflevering van dinsdagavond nog wil bekijken!)

Wie is de nieuwkomer?

De 42-jarige Tine Reymer is een Vlaamse actrice en zangeres die vooral bekend is van haar vrouwelijke hoofdrol in Sedes & Belli. Ze werkte ook al eerder samen met presentator Erik Van Looy voor zijn film Loft.

Volgens Erik Van Looy is ze altijd goed voorbereid. “Ik heb wel niet veel tijd gehad, want ik moest heel veel promotie maken voor een filmpje waarin ik meespeel”, zei ze laconiek, verwijzend naar Erik Van Looys nieuwste film De Premier, waarin Tine de rol van first lady op zich neemt.

“Ik ben heel fanatiek eigenlijk en ik speel heel graag mee met zo’n spelletjes”, vertelde ze. Een pittige kandidate, dat is al snel duidelijk.

Wie zit er in de jury?

Het duo Maaike Cafmeyer en Bart Cannaerts zetelde voor de eerste keer samen in de jury. En dat ging niet onopgemerkt voorbij. Hun eerste samenwerking ging gepaard met een opmerkelijke ode voor nieuwkomer Tine Reymer. Zanger Bart “prikkelender dan de pijltjes van een dart” Cannaerts kreeg een wel heel speciale vocale ondersteuning van actrice Maaike.

Flauwste mop van de jury?

Toen de vraag kwam hoe dit hertje heet, was het antwoord “dik dik”.

© Creative Commons

Bart kon niet begrijpen waarom het beestje die naam kreeg. Erik gaf het verlossende antwoord en liet weten dat een “dik dik” een gelijkaardig geluidje maakt, wanneer het zenuwachtig is. Erik werd daarop meteen gedoopt met een nieuwe naam, gebaseerd op zijn zenuwachtige trekjes. Hoe we dat gaan mogen schrijven, is de grote vraag, maar we proberen het toch. Vanaf nu heet hij Erik “Ahahahajongamaialleejongalleejong” Van Looy.

Meest aangebrande grap?

De pijnlijkste mop kwam al heel vroeg in de aflevering, toen Erik vroeg wat de jury van Tine verwachtte. “Alles, ik ben totaal partijdig”, zei Maaike. Bart vond dat de twee beste actrices van Vlaanderen in één studio aanwezig waren, doelend op Maaike en Tine. “Als hier een bom valt, heeft Antje De Boeck ineens terug werk.”

Hoe verliepen de eerste rondes?

De 3-6-9-ronde was een aaneenschakeling van hilarische filmpjes. De kennismakingsronde leverde Louis en Tine 70 seconden op, Eva kreeg een lichte voorsprong met 80 seconden. Een vraag over journalist Serge Simonart zorgde voor een zware domper voor Louis (85) en een grote winst voor Tine (151). Eva eindigde na de tweede ronde daar ergens tussen met 105 seconden.

Eén kiss cam van de jury en drie puzzels later waren de gaten opnieuw gedicht en was de tussenstand als volgt: Tine (168), Eva (149) en Louis (163). Ook na de fotoronde liep geen enkele kandidaat al zo ver uit om zeker te kunnen zijn van de zege. Ze gingen de laatste ronde in met 235 seconden voor Tine, 242 voor Eva en 269 voor Louis.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

“Op het laatste nippertje” kan Eva haar motto worden. Of zoals Bart het zo mooi zei: “Eva De Rop of De Ronder”. Door een knappe aanvulling op de allerlaatste vraag, kon ze met 353 seconden haar laatste plaats nog inruilen voor de titel.

Hoe verliep de finale?

Tine beet de spits af met 257 seconden, terwijl Louis reageerde met een begin van 291 punten. Ze waren aan elkaar gewaagd, het was een felle strijd. Op het einde liet Tine zich tactisch zakken tot één puntje onder Louis om de twee fatale antwoorden te kunnen geven.

Wie waagt volgende keer zijn kans?

We nemen afscheid van Louis Talpe na zijn vierde aflevering. Eva De Roo en Tine Reymer krijgen morgen gezelschap van Kat Kerkhofs, de vrouw van Rode Duivel Dries Mertens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER