Opnieuw zeehond gespot in Antwerpen: fietsers filmen zeehondenpup in Albertkanaal

Enkele fietsers die langs het Albertkanaal reden hebben afgelopen zaterdag een zeehondenpup gespot en maakten beelden van het zwemmende beestje. Het is de derde keer op een week tijd dat een zeehond zich zo ver landinwaarts begeeft. Het zou om hetzelfde dier gaan dat zaterdag aan het kanaal Herentals-Bocholt verscheen.

ATV, RD, HO

Saskia Crab uit Wijnegem merkte tijdens een fietstochtje met haar vader de zeehondenpup op in het Albertkanaal. Dit iets voor de middag ter hoogte van Grobbendonk. “We belden meteen het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek met de vraag of het diertje geholpen moest worden en wat we konden doen”, aldus Saskia.

Het Natuurhulpcentrum contacteerde op haar beurt Sealife en het KBIN om zich te informeren, want een zeehond vangen in het water is geen makkelijke klus. Aan land gaat dat iets makkelijker, maar langs een kanaal zijn niet veel mogelijkheden voor een zeehondenpup om aan land te gaan.

Tijdens het wachten op hulp bleven Saskia en haar vader het zeehondje volgen, dat ondertussen landinwaarts het kanaal verder opzwom. “Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek contacteerde ook de sluiswachter en die zette de sluisdeuren open. Zo zagen we om 13u30 de zeehondenpup netjes de sluis binnenzwemmen en zo zou er een kans zijn om het te vangen.”

Op een of ander manier moet de pup wat later toch ontsnapt zijn uit de sluis, want toen het Natuurhulpcentrum arriveerde was het diertje al een kwartier spoorloos.

Lees ook. Zeehond duikt op in kanaal Herentals-Bocholt

De politie van Antwerpen had afgelopen week woensdag dan weer een bijzondere opdracht. Zij moesten een zeehondje, dat lag te rusten op het strand van Sint-Anneke, begeleiden naar het water.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER