© Jeffrey Gaens

STVV stoot door naar kwartfinales Croky Cup na penalty’s

STVV heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. STVV en KV Mechelen eindigden in de regluliere speeltijd op 2-2. In de verlengingen werd er niet gescoord, STVV en KV Mechelen hadden penalty’s nodig om een winnaar aan te duiden.

malbrechts

Traag wedstrijdbegin

De wedstrijd kwam traag op gang, vooral de bezoekers moesten even wennen. KV Mechelen probeerde wel de helft in handen te nemen, maar het mocht allemaal wat aanvallender zijn. Weinig doelgevaar, maar KV Mechelen bleef zoeken en kreeg na 26 minuten zijn doelpunt: Vitas krulde een vrije trap heerlijk over de muur en in het doel. Dutoit had er geen verhaal tegen. STVV moest achtervolgen, maar dat ging maar moeizaam. De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar aanvallend was het een slappe wedstrijd.

KV Mechelen begint goed aan tweede helftIn de tweede helft schoot KV Mechelen goed uit de startblokken en kwam iets aanvallender uit de hoek. In de 60ste minuut werd het toch heet voor KV Mechelen, als STVV zich toch nog eens aan een aanval waagt. Boli schopte een bal van dichtbij over het doel, en liet zo de kans op de gelijkmaker liggen. Drie minuten later zorgde Kotysch toch voor de gelijkmaker. KV Mechelen liet dat niet zomaar gebeuren en kwam na amper twee minuten aleer met een doelpunt. Massaoudi scoorde met een afstandsschot. Invaller Boli maakte een goede beurt bij STVV. Een vrije trap van Peeters kwam via Fernandes bij Boli terecht, die er 2-2 van maakte in de 81e minuut.

Rode kaartNa 85 speelminuten haalde Djene Croizet onderuit net buiten de zestien. Hij ontving zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Ondanks het numerieke overwicht van KV Mechelen kwam er geen winnaar in de slotminuten. In de vier minuten extra tijd kwam Veselinovic alleen voor Dutoit, maar die knalde over het doel. Een onbegrijpelijke fout, KV Mechelen liet zijn kwalificatie liggen.

De blessuretijd leverde geen winnaar op, dus kwamen er verlengingen.

KV Mechelen wilde absoluut naar de kwartfinales, en toonde dat ook duidelijk tijdens de verleningen. Het gaf keeper Dutoit regelmatig werk, maar die was telkens goed bij de pinken. STVV, dat nog steeds met een man minder speelde, beperkte de schade. Na 120 minuten stond de score gelijk, penalty’s waren nodig om een winnaar aan de duiden.