Ben je een erg drukke beller, dan kan je maandelijks toch flink besparen door te bellen via mobiele data.
Volledig scherm
Ben je een erg drukke beller, dan kan je maandelijks toch flink besparen door te bellen via mobiele data. © Shutterstock

Bellen via mobiele data: zoveel spaar je ermee uit

MultimediaWaarom zou je nog betalen voor ‘klassiek’ bellen en sms’en, als je een groot deel van die diensten gewoon ‘gratis’ via apps en het internet krijgt? Wij vroegen aan Mobile Vikings hoeveel je juist kan besparen en welke apps het beste werken voor mobiel bellen en sms’en. En wat bleek? Het kan tot 30 keer goedkoper dan het gewone tarief. 

28 reacties

  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Is dat niet wat kort door de bocht. Er zijn formules die veel minder dan 30 euro per maand kosten en die 'gesprekken inbegrepen' zijn. Misschien is er meer te verdienen door de goedkoopste aanbieder te vinden, vooral van bundels.
  • Harmen van den Heuvel

    5 jaar geleden
    Ik heb in Nederland een Tmobile abonnement. €27 p/m onbeperkt internet in NL en 12 giga in de gehele EU. onbeperkt bellen naar alle nummers in NL behalve de betaalde. 120 minuten van en naar alle landen in de EU incl GSM nummers. Dit in Combinatie met Internet en Telefoon thuis.van €25 p/m anders voor gsm alleen €34 p/m.
  • Dirk Landuyt

    5 jaar geleden
    @Christian Demeester : klopt 100% TaDaDa is zo opgebruikt als je je smartphone ook als hotspot etc inzet. En die zgz 512 kbs die je zou moeten krijgen nadat je 20 gb op zijn, zijn in werkelijkheid slechts 62 kb. Het klinkt allemaal mooier dan het is, de komma in de prijzen moet 2 plaatsen naar voor geschoven worden. De gemiddelde EU-prijs is sowieso al 50% lager dan de goedkoopste formule in dit land.
  • Jan Segers

    5 jaar geleden
    Wat Jonathan Lateur bedoelt, is de gibibyte...want 1Gigabyte is wel degelijk 1000MB. Het is niet omdat scholen en sommige software dit soms verkeerd aanleren/aangeven, dat het metrisch stelsel ook werkelijk niet zou gelden in de computerwereld.
  • Jonathan Lateur

    5 jaar geleden
    een officiële GB is 1024 MB, ik weet niet of dit ook zo is bij Mobile Vikings.