Bij de betogingen van maandag werden onder meer Molotov-cocktails naar de politie gegooid.
Volledig scherm
Bij de betogingen van maandag werden onder meer Molotov-cocktails naar de politie gegooid. © CAMPUS TV, HKUSU via REUTERS

China waarschuwt betogers Hongkong: "Wie met vuur speelt, zal door vuur vergaan”

Buitenland"Wie met vuur speelt, zal door vuur vergaan", zo heeft een hoge functionaris van de Chinese regering vandaag gewaarschuwd aan het adres van de betogers in Hongkong die sinds twee maanden het communistische bewind in Peking tarten.

12 reacties

  • johanneke li

    5 jaar geleden
    ze geven china enkel nog meer reden om hongkong haar aparte status af te nemen en in te grijpen, in ieder geval lijkt het mij duidelijk dat van bij de overdracht een inlijving bij de rest van china enkel een kwestie van tijd was. een illusie om te denken dat ze op hun eilandje konden blijven.
  • Walter WOUTERS

    5 jaar geleden
    China heeft één van de grootste legers in wereld. Met meer dan één miljoen militairen kan ze gemakkelijk de NAVO verslaan. Hier wordt sterk geïnvesteerd in nucleaire raketten en supersnelle vliegtuiden die voor de radar onzichtbaar zijn. ze zullen hun troepen sturen naar Hong Kong en er zullen velen doden en gekwetsten vallen. Indien er dan nog Britse burgers bij betrokken zijn; stormen we af naar WO III en het is gedaan met de besparingen op defensie.....
  • Flor De Preter

    5 jaar geleden
    Het is te vrezen dat China weldra zal ingrijpen. En het is evenzeer te vrezen dat het wereldwijd bij verbaal protest zal blijven. Iedere staat heeft wel zijn eigen reden om het machtige China niet voor het hoofd te stoten. En de inwoners van Hong Kong zullen het gelag betalen.
  • Daniël Maenhaut

    5 jaar geleden
    De Britten wisten reeds op voorhand hoe het zou (zal) aflopen. Hong Kong komt onder het communistisch regime van Peking, en zal daar zwaar voor betalen. Vrijheid aan banden, en al hun verworvenheden dada !!! Dit was dus ook een harde Brexit ! Jammer voor de "vrijheid" in de wereld.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    China is een harde en onverbiddelijk dictactuur vergelijkbaar met Stalin, Hitler, Pol Pot, .... Ze hebben hun eigen methode om minderheden uit te roeien en om hun wreedheden in stilte uit te voeren ze noemen dat Chinees Socialisme.