Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Experten doorprikken fabeltjes over borstvoeding: “Neen, je krijgt géén hangborsten”

Goed GevoelIs moedermelk van vrouwen die Covid-19 hebben gehad bruikbaar om nieuwe besmettingen te voorkomen? Het is nog wachten op bijkomend onderzoek dat deze veronderstelling kan staven, maar het brengt bij heel wat jonge ouders wel terug de discussie op gang over kiezen voor moeder- dan wel voor kunstmelk. Zo bestaan er ook vandaag nog veel fabeltjes over borstvoeding. Zijn die gezondheidsvoordelen bijvoorbeeld niet wat overroepen? Lies Versavel, lactatiekundige bij expertisecentrum voor kraamzorg De Bakermat, en neonatologe Linde Goossens (UZ Gent) scheiden meningen van feiten.

2 reacties

  • Sarah Verbeeck

    5 jaar geleden
    Idd . Bv is het beste maar ja je krijgt wel degelijk hangborsten en 1-2 cups kleiner hoor zeker na 3 x bv geven elke keer een beetje minder maar een moeder heeft alleen het beste over voor haar kinderen ookal is je lichaam na een zwangerschap, bevalling en bv om zeep ! Je krijgt het mooiste geschenk in de plaats
  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    Oh jawel!!! Borstvoeding is zonder twijfel het best voor de baby, maar je borsten zien er achteraf uit als ballonnen waar de lucht voor een deel is uitgelaten. Logisch toch? Die borsten zijn maandenlang gezwollen geweest van al die melk, die er nadien niet meer in zit en de huid is uitgerekt.