© REUTERS

KLM bezorgd over kwaliteitscontrole bij Boeing: “Ver beneden acceptabele niveau”

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft haar zorgen geuit over de fabriek waar vliegtuigmaker Boeing zijn Dreamliner 787 produceert. Het Amerikaanse concern leverde een jubileumexemplaar van het toestel te laat en met een aantal gebreken af. KLM klaagde daarop dat de kwaliteitscontrole “ver beneden het acceptabele niveau” lag, zo schreef de Amerikaanse krant The Post and Courier uit Charleston.

jvh

KLM klaagde onder andere over loszittende stoelen en slecht aangedraaide bouten in de Dreamliner die de viering van haar honderdjarig bestaan moest inluiden. Door de problemen was de levering van het toestel te laat voor geplande KLM-festiviteiten. In een beoordeling zou de maatschappij zich ook hebben afgevraagd “wie er naar kwaliteit kijkt” in de fabriek in het Amerikaanse North Charleston.

Een woordvoerder laat weten dat KLM bij Boeing verbeterpunten heeft aangestipt die vervolgens zijn hersteld. De opmerkingen over kwaliteitscontrole hadden volgens de woordvoerder te maken met zorgen over het aflevertijdstip. Boeing ligt al langer onder vuur vanwege kwesties die spelen bij de Dreamliner-fabriek. Zo meldde The New York Times eerder dat er veel mis is met het toezicht op de productie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer