Rechter spreekt snelheidsovertreder (96) vrij die haast had om gehandicapte zoon naar arts te brengen

Frank Caprio, een bekende Amerikaanse rechter, heeft een 96-jarige man vrijgesproken van een snelheidsovertreding in een gebied waar veel scholen staan. De stokoude verdachte werd aangehouden toen hij met zijn gehandicapte zoon (63) naar het ziekenhuis reed. Beelden van de barmhartige vrijspraak en de bevende man in het beklaagdenbankje gaan inmiddels de hele wereld over. 

7 reacties

  • patrick geerinck

    5 jaar geleden
    er is niks gebeurt en van zo een oude man mag men wel iets door de vingers zien.
  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Als die vader een jong kind van een ander had dood gereden op dat moment was het een ander verhaal. Ik heb enerzijds begrip en symphatie voor de rechter en vader, maar kijk ook verder dan dat men neus lang is.
  • Liesbeth Cuppens

    5 jaar geleden
    Zulke mensen -zowel overtreder als rechter- zouden er meer moeten zijn. De ene doet tot op hoge leeftijd alles voor zijn kind en de tweede toont empathie op een cruciaal moment. Aan hen beiden kunnen velen een voorbeeld nemen.
  • alex vanden bossche

    5 jaar geleden
    Rechters wereldvreemd? nee hoor maar een lichtpunt in deze wereld van onverdraagzaamheid en alleen maar straffen uitspreken is niet altijd een goed idee het kan ook anders
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Eerlijk gezegd, ik vind dat geen reden om groot risico te nemen om kinderen dood te rijden. De rechter beslist hier blijkbaar vanuit zijn populariteitsdrang.